Kiderülhetett, ki lesz a Twitter új vezérigazgatója

Hírlapértesülések szerint kiderülhetett, ki lesz a következő Twitter-vezérigazgató Elon Musk után. 

A világ jelenlegi leggazdagabb embere – aki a napokban vette át ismét a vezetést a Bloomberg listáján – több hónapos huzavona után tavaly októberben vásárolta meg a Twittert, majd rögtön ki is rúgta a felsővezetés egy részét, köztük Parag Agrawal vezérigazgatót és Ned Segal pénzügyi igazgatót. A közösségi oldal megvétele után Musk hamar belehuppant a vezérigazgatói székbe, és bejelentette, hogy egyedül alkotja az oldalt működtető vállalat igazgatótanácsát – igaz csak átmenetileg. December közepén még a Twitteren is megszavaztatta követőivel, hogy maradjon-e a Twitter élén, ami valószínűleg egy puszta marketingfogás volt, mindenesetre a többség úgy döntött, jobb lenne, ha a milliárdos távozna.


Platformer most arról számolt be, hogy megtalálták a közösségi oldal új vezérigazgatóját, méghozzá Steve Davis személyében. Az üzletember a The Boring Company, Elon Musk alagutas cégének elnöke; ez az a cég, amely futurisztikus, neonfényes alagútrendszert épített Las Vegas alatt. Musk azzal a céllal hozta létre még 2016-ban ezt a vállalkozást, hogy megreformálja a közlekedést.

twitter vezérigazgató
Elon Musk és Steve Davis (Fotó: Forbes)

Elon Musk 44 milliárd dollárért vásárolta fel a Twittert, mindezt saját bevallása szerint azért, hogy világszerte a szólásszabadság platformjává tegye a közösségi oldalt. A milliárdos hivatalosan még nem jelentette be az utódját.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?