Nőnapot ünnepel a Google logója is

Ezúttal is egy különleges ünnepi logóval kedveskedik a Google a nemzetközi nőnap alkalmából. 

Aki gyakran ellátogat a Google főoldalára, az bizonyára már tapasztalta, hogy a jól ismert logó helyét néhanapján különleges ünnepi emblémák (doodle) veszik át, melyek valamilyen jeles, érdekes eseménynek vagy személynek állítanak emléket.


Ha fellátogattok ma a Google főoldalára, akkor egy különleges emblémát találhattok, amely azon nők előtt tiszteleg, akik különböző területeken támogatják egymást a fejlődésben és egymás életminőségének javításában. Ha rákattintunk a különleges logóra, akkor konfetti szóródik szét, majd egy jópofa animáció is végigvonul a képernyő alján.

Egyébként a nemzetközi nőnapot 1911-ben ünnepelték először, és 1977-ben vált hivatalos világnappá az ENSZ Közgyűlésének elismerésével. Az első, március 8-i naphoz fűződő esemény 1857-ben történt, amikor több tízezer New York-i textilmunkásnő lépett sztrájkba jobb, emberibb munkakörülményeket, béregyenlőséget és rövidebb munkaidőt követelve. Később, 1908-ban kibírhatatlan munkakörülményeik és alacsony béreik miatt ismét több ezer nő vonult végig New York utcáin, ahol immár a választójog megszerzése is kiemelt hangsúlyt kapott.

Egy évvel később az Amerikai Szocialista Párt hirdette meg az első nemzeti nőnapot, 1913-ban pedig az első nemzetközi nőnapot is megtartották. Clara Zetkin német szocialista politikus és nőjogi harcos javaslata óta évente rendeznek világszerte nőnapot.

A ünnepi emblémák oldalán visszanézhető az is, hogy a korábbi években milyen grafikákkal készült a Google.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?