A Huawei a bizalmat emlegeti a németek tiltására reagálva

Németország sem feltétlen szeretné, hogy a Huawei eszközei legyenek jelen az 5G hálózatában, amire a kínai cég a bizalom emlegetésével reagált.

A Reuters értesülései szerint a német kormány biztonsági aggályok miatt fontolgatja a tiltást, ami magában foglalhatná, hogy a Huawei eszközeit az 5G-hálózatokban használják, illetve a már beépített termékeket is kigyomlálják. A kínai kormány közleményben tiltakozott az esetleges lépés ellen, hozzátéve, hogy „a Huaweitől származik Németország 5G hálózati berendezéseinek közel 60%-a”. John Strand, a Strand Consult vezérigazgatója is egy érdekes sztorit mondott, miszerint a Münchenben rendezett biztonsági konferencia hálózatát a Huawei adta. Sőt, még abban a hotelben is, ahol az alelnök megszállt.


németország-huawei
Fotó: WJS

Megfogalmazása szerint tehát alapvetően azt mondják a németek, hogy üdv a müncheni biztonsági konferencián, ahol  nem tudjuk garantálni a biztonságot, mert az összes kommunikációnk kínai hálózatokon keresztül zajlik. Paul Scanlan, a Huawei Carrier Business Group technológiai igazgatója és elnöki tanácsadója szerint a bizalom az országos tiltások elleni harcának egyik gyülekezési pontjává vált. Úgy gondolja, meg kell kérdezni az ügyfeleiket, hogy megbíznak-e a Huaweiben. Elmondása szerint több partnerükkel is találkozott, akik azt mondták neki, hogy sajnálják ezt az egész tiltás dolgot. De szeretnék fenntartani a kapcsolatot, mert tudják, hogy megbízhatnak a vállalatban. Eric Xu, a kínai nagyvállalat elnöke pedig újévi üzenetében fogalmazott úgy, hogy most már az Egyesült Államok tiltása számukra a normális állapot, ami mellett visszatérnek a szokásos üzletmenethez. Így lehet az, hogy a Huawei továbbra is a világ egyik legnagyobb 5G berendezésgyártója maradt.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?