Földanya Nemzetközi Napját ünnepli a Google

Az ENSZ 2009-ben nevezte ki április 22-ét a Föld Napjának, melynek alkalmából egy jópofa ünnepi emblémával készült a Google. 

A Google rendre előáll valamilyen ötletes ünnepi emblémával a jeles napok, érdekes események alkalmából. Ez ma sincs másképp: a legújabb egyedi logó a Föld napja alkalmából készült, melyet 2009 óta ezen a napon tartanak világszerte.


A Föld Napjának ötlete 1969-ben John McConnell békeaktivista fejéből pattant ki, aki egész életében azt vallotta, hogy az emberiségnek kötelessége vigyáznia a Föld természeti kincseire, és egyenlően megosztania az erőforrásokat. A Föld napját legelőször 1970. március 21-én tartották meg, amely az északi félgömbön a tavaszi napéjegyenlőség első napja.

föld napja
Fotó: Google

Április 22-én, vagyis a mai napon számos környezetvédelemmel kapcsolatos eseményt szerveznek. Az emberek szerte a világon fákat ültetnek, patak-és falutakarításokat végeznek, de 1990 óta minden évben erre a napra adja ki a washingtoni Worldwatch Institute is „A világ helyzete” című éves jelentését, amelyben a Föld környezeti állapotáról tudósítanak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?