Érkeznek a legújabb OLED tévék az LG-től

Az LG Magyarországon is bemutatta 2023-as OLED termékcsaládját, amelyek között hajlítható kijelzős és dizájn képernyők is megtalálhatók.

Az OLED technológia olyan kijelzők gyártását tette lehetővé, ahol más paneltípusokkal ellentétben a pixeleknek nincs szüksége külön háttérvilágításra, ezáltal a tévé képes a tökéletes fekete megjelenítésére. A fejlesztés számos előnye mellett lehetővé tette, hogy minden korábbinál vékonyabb és könnyebb, akár hajlítható, ívelhető panellel rendelkező televíziók készüljenek, amelyek a rendkívül valósághű kép és gazdag kontraszt mellett széles látószögből is tökéletes betekintést adnak.


A világ első, 55 hüvelykes Full HD OLED TV-jének 2013-as kiadása óta az LG tovább feszegette az OLED technológia által kínált lehetőségeket, tavaly év végén a vállalat
már átlépte a 15 millió eladott példányt is ebből a kijelzőtípusból.

A 10 éves jubileum alkalmából az LG itthon is bemutatta legújabb OLED termékcsaládját. Bemutatkoztak az idei OLED kínálat továbbfejlesztett G3 és C3 sorozatú kijelzői is, amelyek nagyobb fényerőt és színhűséget, valamint jobb tisztaságot és részletességet nyújtanak a felhasználók számára az LG OLED evo technológiának, valamint a 6. generációs α9 mesterségesintelligencia-processzornak köszönhetően.

lg oled 2023
G3

A paletta egyik különlegessége az LG Flex (LX3) névre keresztelt gaming tévéje, ami a világ első állítható íveltségű, 42 hüvelykes OLED készüléke. Az LX3 nagyméretű kijelzőjének görbülete a teljesen sík állapottól a látványosan íveltig hajlítható, így húszféle opció közül választható ki a képernyő ideális íveltsége.

lg oled 2023
LG Flex

Az egyedi dizájnmegoldások kedvelőinek tervezték az LG Objet Collection sorozatának képernyőjét. A Posé nevet viselő készüléket bézs keret és puha külső szövetborítás teszi egyedivé, ami bármilyen környezetben elegáns kiegészítőként szolgálhat. A lekerekített élek és lágy vonalak letisztult, természetes hatású külsőt kölcsönöznek az eszköznek, amely a világ legrangosabb dizájndíjait is elnyerte.

lg oled 2023
Fotó: LG Posé

A vállalat szintén bemutatta prémium kategóriás UltraGear OLED monitorszériájának legújabb képviselőit, a 27GR95QE és a 45GR95QE modelleket (lásd a borítóképen). A  kizárólag az LG által gyártott 240 Hz-es OLED paneljével felszerelt új modellek rekordalacsony válaszidővel bírnak, a precíz, élethű színeknek és a végtelen kontrasztnak köszönhetően pedig minden tekintetben megfelelnek a vásárlók által a gaming monitorokkal szemben támasztott elvárásoknak.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?