Dübörögnek a PlayStation 5 eladásai, de…

Úgy tűnik, a PlayStation 5 korábbi készlethiánya megbontotta a konzol és a rá érkező játékok eladásainak szimbiózisát.

A Sony 19,1 millió PlayStation 5 konzolt szállított le a 2022-es pénzügyi évben, ami felülmúlja a korábbi 18 milliós előrejelzést. De vannak aggályok, mert olybá tűnik, a játékok nem tudják vagy nem akarják tartani a lépést. A vállalat közlése szerint 6,3 millió PS 5 konzolt szállított le a 2022. március 31-ével végződő három hónapban, amivel a teljes eladás 38,4 millióra emelkedett. Ez több mint háromszorosa annak, mint az előző év azonos negyedévében szállított (2 millió).


playstation 5
Fotó: New York Times

A szoftveres oldalon már kevésbé egyértelmű a helyzet, mert az onnan származó bevétel összességében nőtt, de a leszállított darabszám a 2021 negyedik negyedévi 70,5 millióról 68 millióra csökkent 2022 azonos negyedévében. A PlayStation Network havi aktív felhasználóinak száma enyhén emelkedett, 106 millióról 108 millióra, de a PlayStation Plus előfizetők száma nem változott, 47,4 millió volt. Az, hogy a játékok eladásai ilyenek, részben tükrözi a negyedévben megjelent, nagyobb first-party címek hiányát. De felmerült az is, hogy a PS5 korábbi hardverellátási problémái visszahatnak a szoftvereladásokra és az előfizetésekre. Márpedig ezek nagyon fontos összefüggések, ha a vállalat egy egymást erősítő konzol- és játékeladásokból álló ciklusrendszert akar kiépíteni. Mindenesetre a Sony pénzügyi eredményei összességében erősek voltak, és rekordösszegű, 1,21 billió jen (kb. 8,9 milliárd dollár) működési nyereséget jelentettek az évről. A negyedéves bevétel 35 százalékkal 3,06 billió jenre (mintegy 22,5 milliárd dollár) emelkedett.

[sc name=”facebook” ][/sc]

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?