Diákoknak készített fejhallgatót a Logitech

A Logitech Zone Learn vezetékes fejhallgatóit elsősorban a fiatal tanulók számára optimalizálták: a cserélhető fülpárnákkal ellátott, könnyen skálázható készülékeket úgy alakították ki, hogy hosszú távon is kényelmes legyen a viseletük és segítsék a fiatalokat a maximális és mély összpontosítás megtartásában.

A Logitech az Education Week-kel közösen, több mint 1000 pedagógus bevonásával végzett felméréséből kiderül, hogy a válaszadók 74%-a szerint a diákok elkötelezettségére nagy hatással vannak azok az IT és technológiai eszközök, amelyeket a tanulási folyamat során használnak, használhatnak.


A Logitech oktatók és diákok bevonásával dolgozott a koncepciótól kezdve a végleges prototípus megalkotásán át, a teljes folyamaton, hogy egy olyan fejhallgató születhessen, amely maximálisan támogatja az összpontosítást és tanulást – írja a vállalat közleményében. Minden Zone Learn könnyű fejpánt ívvel rendelkezik, puha és komfortos, egyenletes súlyeloszlással, kisebb fejmérethez is tökéletesen igazodva.

A hangszórókat úgy hangolták, hogy a zene helyett a beszéd tűnjön erősebbnek, ezzel is segítve a diákokat. Jó hír, hogy nem kell választani az on-ear vagy az over-ear megoldások közül, hiszen ez a fejhallgató mindkét irányt tudja: az utóbbival szinte teljesen kizárhatjuk a felesleges zajokat, előbbi pedig annyira engedi be a külvilág zajait, hogy az még komfortos maradjon. A headset merev, de 120 fokban forgatható mikrofonja egyszerűen állítható.

Logitech Zone Learn
Fotó: Logitech

A Logitech termékekhez háromféle kábel is jár: USB-A, USB-C, továbbá egy klasszikus 3,5 mm-es audiokábel, így a modern eszközökhöz és a régebbi típusú gépekhez is tud illeszkedni.

A Zone Learn fejhallgatók 100%-ban PVC-, VOC- és festékmentesek, műanyag alkatrészeiknek 22%-a pedig újrahasznosított műanyagból készülnek. A tavasztól kizárólag oktatási intézmények számára elérhető Zone Learn fejhallgatók várhatóan nyártól világszerte bárki számára megvásárolhatóak lesznek.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?