Xbox játékok tévén, konzolgép nélkül! Így működik a Samsung tévék exkluzív felhős szolgáltatása

Kipróbáltuk, hogy mennyire működik jól, mennyire felhasználóbarát és milyen minőséget produkál az alkalmazás. Íme az Xbox app tévén!

A Samsung televíziókon elérhető és futtatható az Xbox alkalmazása, ami egy egyértelműen hasznosnak tűnő, exkluzív extra. Ennek segítségével ugyanis egy felhő alapú technológián keresztül érhetőek el csúcskategóriás, igen népszerű játékok.xbox app tévén


Mindez tehát úgy, hogy ezekhez nincs szükség egy különálló konzolgépre vagy nagy teljesítményű számítógépre. Maguk a programok egy távoli számítógéprendszeren futnak, maga a felhasználó oda küldi a parancsokat, tehát ha például megnyom egy gombok a kontrolleren, és a játékos csak az audiovizuális jeleket kapja meg.

Mi szükséges hozzá?

Net: Az ilyen szolgáltatás használatához aktív, stabil és szélessávú netkapcsolat szükséges.

.xbox tv app
Az alkalmazás: gyárilag telepítve van a televízióra. Csak elég rákattintani az ikonra, és azonnal el is indul

Microsoft Xbox account: Szükség van a szolgáltatás használatához egy Microsoft Xbox fiókra. A regisztráció kevesebb, mint egy percig tart, és természetesen ingyenes.xbox kontroller

Kontroller: Természetesen kell egy vezérlő periféria is az Xbox applikáció használatához, és a játékok vezérléséhez. Ez lehet bármilyen kontroller, tehát nincs szükség arra feltétlenül, hogy Xbox vezérlőt vásároljunk. E periféria csatlakoztatható az USB-n vagy Bluetooth-on keresztül is akár.

Előnyök

E megoldás számos előnyt kínál. Az első és legfontosabb, hogy nem kell megvásárolni ehhez egy drága eszközt, azaz rengeteg pénz spórolható meg vele. Emellett helytakarékossági szempontból sem utolsó, illetve a kábelekkel sem kell vacakolni.

Hogy működik?

Az app elindítását követően azonnal felbukkan a könyvtár, azaz az elérhető játékok listája. Ezt nagyjából úgy fest, mint mondjuk a Netflix felülete, a nagy látványos ikonokkal. Természetesen különböző szempontok, így akár tematika szerint is keresgélhetünk a több száz darabos kínálatban. A programok mellett rövid leírás is található, ami sokat segít a választásban.

xbox
Ha megtetszik valami, akkor csak rá kell kattintani, és a kiválasztott játék azonnal elindul, anélkül hogy mindenféle előzetes telepítésre lenne szükség. Ezt követően pedig már csak a csatlakoztatott vezérlő eszközzel, praktikusan egy kontrollerrel kell machinálni.

Milyen játékok?

A kínálatban több száz program található meg, köztük számos abszolút menő, népszerű darab. Olyan AAA kategóriás gyöngyszemek, mint például az Assassin’s Creed vagy a Forza sorozat darabjai.xbox samsung

Mennyibe kerül?

Van néhány ingyenesen elérhető program is, így például az igen népszerű Fortnite, de a legtöbb játék eléréséhez elő kell fizetni az Xbox Game Pass Ultimate szolgáltatásra, amely havonta durván 4000 forintot kóstál. De hangsúlyozzuk még egyszer, hogy ezzel az összes, azaz több száz játék elérhető.

Milyen a minőség?

Az Xbox jelenlegi legjobb modelljei már biztosítják a 4K felbontású tartalmak megjelenítését, azonban e felhő alapú szolgáltatás esetében be kell érni Full HD felbontással, 60 FPS-sel. A kép minősége tehát nem olyan jó, mintha konzolgépet használnánk.xbox samsung

Viszont amit látunk, az azért még mindig teljesen rendben van. Azt tapasztaltuk, hogy a folyamatossággal nincs gond, legalábbis megfelelő internetes kapcsolat esetén.

Életképes?

A gyakorlati próba során arra Samsung tévéken futó felhő alapú Xbox játékszolgáltatás abszolút életképes. Ez egy olyan extra, amely egyértelműen hasznos, hozzáadott értéket jelent, és azt sem túlzás kijelenteni, hogy akár vásárlási döntést is befolyásoló tényező lehet. Teljes joggal!

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?