Önvezető taxi gázolt halálra egy kutyát San Franciscóban

A Waymo egyik önvezető kocsija gázolt halálra egy kutyát a múlt hónapban a kaliforniai San Francisco városában. 

Egyre többször hallani arról, hogy önvezető vagy annak titulált autók okoznak balesetet a közutakon. Ezúttal az önvezetésben élen járó Waymo robottaxija okozott szerencsétlenséget San Franciscóban, ahol a cég járműi már egy ideje személyszállítási feladatokat látnak el. Habár az autó mesterséges intelligenciája észlelte az ebet, a balesetet nem tudta elkerülni.


A TechCrunch beszámolója alapján a balesetet okozó jármű egy autonóm módban közlekedő Jaguar I-Pace volt, amely a Waymo raktárához közel kis sebességgel közlekedett, amikor a kutya az úttestre szaladt. A jármű emberi kezelője (aki a biztonság kedvéért kapott helyet a taxiban) nem vette észre a kis termetű kutyát, a jármű mesterséges intelligencia rendszere azonban igen, ám a Waymo közleménye szerint az állat útvonala és sebessége miatt elkerülhetetlen volt a gázolás.

A TechCrunch megkereste a Google-közeli autonóm vezetéstechnikai vállalatot, akik azt mondták, hogy jelenleg még vizsgálják az esetet, de az első eredmények alapján a rendszer sikeresen észlelte az állatot, aki egy parkoló jármű mögül rohant ki, de már nem volt lehetősége elkerülni a balesetet. A cég sajnálja a történteket, és őszinte részvétét fejezte ki az eb gazdájának.

A Waymo önvezető szolgáltatása még tavaly tavasszal startolt el San Franciscóban a vállalat tisztán elektromos meghajtású Jaguar I-Pace modelljeivel. A szolgáltatás első utasa a vállalat egyik munkába induló mérnöke volt.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?