Elon Musk szerint nem biztos, hogy tévedett az Unabomber néven ismert anarchista terrorista

Elon Musk multimilliárdos techguru szerint lehet, hogy mégiscsak igaza volt a modern technológia ellen harcoló, Unabomber néven elhíresült terroristának. 

Az amerikai sajtóban csak Unabomber néven ismert anarhista, Ted Kaczynski levélbombákat küldött több egyetemnek és légitársaságnak a kései 1970-es évektől elkezdve egészen az 1990-es évek elejéig. A matematika területén géniusznak számító férfi legalább 16 bombatámadást követett el, három ember halálát okozva ezzel, mindezt azért, hogy felhívja a figyelmet a modern technológia veszélyeire. A FBI végül csak minden idők egyik leghosszabb és legdrágább nyomozása után tudta őt kézre keríteni.


A hatóságok június 10-én közölték, hogy a 81 éves Kaczynskit holtan találták a cellájában, halálának oka egyelőre ismeretlen. A konzervatív nézeteket valló influencer, Ashley St. Clair az anarhista halálának hírére egy tőle vett idézetet posztolt a Twitteren – írja az amerikai Forbes.

Az ipari forradalom és következményei katasztrófaként érték az emberi fajt.”

A bejegyzést a világ egyik leggazdagabb embere, Elon Musk is véleményezte, aki ezt írta: „Lehet, hogy nem is tévedett.

Mindez kissé paradoxon-szagú, ugyanis Musk a Tesla és SpaceX alapító-vezérigazgatója, emellett a Neuralink nevű neurotechnológiai cég társalapítója is. Utóbbi nemrégiben kapta meg az engedélyt arra, hogy embereken is kipróbálja koponyába ültethető eszközét, amely összeköti az emberi agyat a számítógéppel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?