Búcsút int az Intel az „i” betűnek

Az Intel nyugdíjba küldi a processzorai „i” betűjét, és ezzel a lendülettel üdvözli az „Ultra” megnevezést. 

Az Intel az új Meteor Lake architektúrát használó CPU-k még ebben az évben történő bevezetésére készülve új márkajelzést hoz be fogyasztói Core processzorcsaládja számára. Ez azt jelenti, hogy elhagyja az „i”-t az olyan nevekből, mint a „Core i7”, és „Core 7”,  és ezzel együtt bevezetti az egyes processzorok „Ultra” megfelelőit. A processzoroknak továbbra is négy szintje lesz: Core 3, 5, 7 és 9. A vállalat egyelőre csak annyit mond az új Core Ultra-ról, hogy az „élvonalbeli, prémium ajánlatokhoz” lesz.


intel
Kép: Cnet

Tekintettel arra, hogy a Meteor Lake-ben debütál az Intel AI Boost motorja, joggal feltételezhető, hogy az Ultra változatok lesznek az elsők, amelyekben ez a motor is megjelenik. Mindemellett a vállalat azt is tervezi, hogy elhagyja a generációs megközelítést. Tehát a Meteor Lake chipeket már nem fogja „14. generációsnak” nevezni. Rossznyelvek szerint egyébként akár még az is lehet, hogy az „Ultra” megnevezés nem véletlen azt figyelembe véve, hogy az Apple is Ultrának nevezi a csúcsprocesszorát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?