Érdemes Ambilight tévét vásárolni?

Hozzáadott értéket jelentő szuper extra vagy ócska parasztvakítás az Ambilight, aminek a valóságban nincs értelme? Elmondjuk!

Sok kérdést, megkeresést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy mi a véleményünk a Philips Ambilight technológiáról. Van-e ennek értelme a hétköznapokban, hogy működik, mikor jó és kinek lehet jó. Most jöjjenek a válaszok.


Philips Ambilight

Ez az Ambilight

Először is tisztázzuk, hogy mi a manó ez az egész! Minden tévégyártó arra vágyik, hogy megtalálja a szent grált, azaz egy olyan technológiát, amely kiemeli a modelljeit a termékóceánból. Az Ambilight pedig pont ilyen, amely mind a mai napig a Philips televíziók exkluzív szolgáltatása.

Philips Ambilight
Íme a LED-ek egy elfogatott tévén

A lényege, hogy a készülék hátoldalára rengeteg színes LED-et helyeznek el két oldalt valamint felül, és néha alul is. Ezek pedig egy látványos fényglóriát teremtenek a készülék körül. Ez már önmagában hasznos lehet, hiszen ennek köszönhetően kontrasztosabbnak érzékeli az ember a képet. A fénygömb színe beállítható szabadon, és arra is van lehetőség, hogy pulzáljon, azaz lassan villódzva változzon a szín. Ennek köszönhetően a televízió akár egy különleges lámpaként vagy fényforrásként is használható.

philips ambilight
Az Ambilight igen látványos

De ez még semmi, hiszen egy ideje már az is megoldott, hogy a LED-ek színe dinamikusan változzon a képernyőn látható képi tartalom függvényében. Tehát ha egy pipacsmezőt látunk, kék éggel, és a jobb felső sarokban tündöklő napocskával, akkor a fényglória ebben a sarokban sárga lesz, fent kék, alul pedig piros. Azaz az összhatás olyan, mintha valami mágikus erő kicsit megnövelné a kép méretet.

Jó az Ambilight?

Igen! Ez egy fantasztikus funkció, amely egyértelműen hozzáadott értéket jelent. Olyan élményt nyújt, amire a hagyományos, azaz nem Ambilight televíziók nem képesek. Egyértelműen egy szuper szolgáltatás, aminek mi nagy rajongói vagyunk. Az tény, hogy csak sötétben van értelme, tehát aki világos szobában, nappal vagy feloltott lámpa mellett szokott tévézni, az nem tudja belőle kihozni a maximumot.

Philips tvAzt fontos megjegyezni, hogy az Ambilight ma már egyáltalán nem jelent különösebb extra költséget. A Phillips ilyen televíziói nagyjából ugyanabban a ligában játszanak, mint a vetélytársak. Azt is fontos megemlíteni, hogy semmilyen kiegészítő, tehát szemüveg vagy sisak nem szükséges ehhez a technológiához.

Tehát a kérdésre a válasz igen: Érdemes Ambilight tévét venni. Szerintünk rosszul nem járhat vele senki.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?