Ilyen az LG idei OLED tévé választéka

Kisebb tudású, kedvezőbb árú, és a lehető legdurvább innovációval kitömött modellek egyaránt megtalálhatóak a 2023-as LG OLED tv kínálatban.

Az elmúlt tíz évben feketén-fehéren kiderült, hogy az OLED televízióknak van helyük a piacon, és e modellek betonbiztos pozíciókat építettek ki maguknak a felső kategóriában. Ezt a szektort magabiztosan uralja az LG, az a cég, amely egy évtizede az első számú támogatója a technológiának.LG OLED tv 2023


A vállalat idén is mindent megtesz annak érdekében, hogy megőrizze a vezető szerepét ebben a szegmensben. Ennek érdekében a már bevált módon minden más riválisnál nagyobb választékkal rukkol elő 2023-ban is. A modellek között megtalálhatóak a minden földi jóval, azaz a lehető legmodernebb technológiákkal kitömött televíziók épp úgy, mint a nem annyira fejlett, viszont cserébe megfizethetőbb darabok egyaránt.

Jöjjenek a részletek, de mielőtt belevágunk, érdemes megjegyezni, hogy az összes készülék természetesen az LG saját fejlesztésű webOS okostévé rendszerének legfrissebb verziójára épül. Erről a platformot majd a jövőben részletesen is bemutatjuk természetesen, mint ahogy a terveink szerint a konkrét termékekre is visszatérünk majd hosszabb tesztek erejéig.

LG G3 – a legfényesebb csillag

Az LG G3 2023 leginnovatívabb, legnagyobb tudású LG OLED televíziója. A modellt alapvetően a falra szánják, és a dobozában megtalálható egy egyedi konzol amelynek segítségével hézagmentesen „tapasztható” a függőeleges felületekre.

LG OLED tv 2023
Ez még nem minden, hiszen megkapta az LG Display legújabb, mikrolencsés OLED kijelzőjét, amely különleges kialakítása révén minden korábbinál nagyobb (akár 70%-os növekedés!!) fényerő megteremtését biztosítja. Ennek köszönhetően a HDR tartalmak megjelenítésre látványosabb, valamint ez a megoldás az energiafogyasztásra is jó hatással van.

LG G3
LG G3 OLED Tv

A 4K felbontású kijelzőt ráadásul ellátták a speciális Vanta Black bevonattal, amely hatásosan nyeli el a külső fényt, ezáltal a zavaró tükröződést, becsillanást gyakorlatilag el lehet felejteni. A készülék természetesen a saját fejlesztésű, Alpha 9 képfeldolgozó processzor legfrissebb változatát használja. Az LG G3 55, 65, 77 és 83 hüvelykes verzióban vásárolható majd meg, de lesz belőle 97 hüvelykes óriás is valamikor.

LG C3 – az arany középút

Ez a készülék képviseli az arany középutat az LG 2023-as OLED tévé kínálatában. Ez azt jelenti, hogy ez a hagyományosabb, tehát nem mikrolencsés OLED EVO panelt használja, viszont azért a legfejlettebb Alpha 9 képfeldolgozó chip nem hiányzik belőle.LG C3

A felbontása 3840 x 2160 képpont, természetesen a HDR anyagok visszaadását biztosítja.
A maximális képfrissítési frekvenciája 120 Hz, az input lag alacsony és az AMD FreeSync, illetve NVIDIA G-Sync technológiákat is támogatja, így játékra is kiválóan alkalmas. Hagyományos talppal érkezik, de természetesen a falra is felpakolható. Az LG C3 42, 48, 55, 65, 77 és 83 hüvelykes méretben kerül a boltokba.

LG B3 – a belépő

2023-ban nem lesz már új „A”-szériás LG tv Magyarországon, így nálunk az LG B3 képviseli majd a belépő szintet. E modell is 4K felbontású, 120 Hz-es, HDR támogatású OLED panellel bír, azonban kisebb tudású képfeldolgozó chippel, azaz az Alpha 7 processzorral látták el.LG C3

De azért még ennek is nagyon jó a képe, hiszen az OLED képalkotási eljárásból fakadóan a fekete tökéletes, a kontraszt végtelen, a színek markánsak, ragyogóak, fátyolosságtól mentesek, a betekintési szög pedig hibátlan. Az LG B3 televízió 55, 65 és 77 hüvelykes változatban vásárolható majd meg.

Különleges OLED televíziók

Szót kell még ejteni a különleges LG OLED televíziókról. A vállalat idei kínálatában ugyanis megtalálható a hajlítható kijelzővel felvértezett LG FLEX, a 8K felbontást produkáló LG Z3, a speciális dizájnnal felvérezett LG Posé is. E modelleket a tereveink szerint egy későbbi anyagban majd részletesen bemutatjuk.LG OLED különleges tv

Az mindenesetre biztos, hogy a jelek szerint az LG nem kívánja elengedni az OLED televíziós szektort. A modelleket már láttuk működés közben és nagyon meggyőzőek voltak. Ígéretet kaptunk, hogy hamarosan tesztelhetünk is néhány terméket hosszabban is.

[sc name=”facebook” ][/sc]

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?