Több nő legyen vezető!

Ezt nem mi mondjuk, hanem hét angol távközlési cég, akik szerint a nők nincsenek elegen vezetői pozíciókban. 

A nőkkel kapcsolatban több berögződés is kering, hogy vezető szerepben milyen viselkedést tudnak tanúsítani. Sokak szerint kegyetlenebbek, mint a férfiak, míg mások azt mondják, gyorsabban gondolkodnak kritikus helyzetekben. Bármelyik is legyen az igaz, tény, hogy akadnak területek, ahol egyszerűen alig látunk hölgyeket a komolyabb pozíciókban. Talán a britek is hasonlóan gondolkodnak a távközlést illetően, mivel az Ofcom nevű hírközlési szabályozó hatóság az ország hét nagy távközlési vállalatával közösen ígéretet tett arra, hogy több nőt vesznek fel vezető technológiai pozíciókba.


A BT, az Openreach, a Sky, a TalkTalk, a Three, a Virgin Media O2 és a Vodafone mindannyian azt vállalták, hogy „a következő három évben növelik a nők vezetői képviseletét a távközlési ágazat technológiai alapú pozícióiban, és növelik a nők általános képviseletét az ágazatukban”. Ez így elsőre egész jónak hangzik, hiszen miért ne lehetne egy hölgy adott területen legalább annyira jó, mint férfitársai. Csakhogy a vállalás nem igazán tartalmaz számokat, így pedig ha csupán egyetlen nő felvételre kerül, máris teljesült az ígéret. Így kell ezt csinálni!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?