Csak óvatosan! Trójai vírust rejt az egyik népszerű Super Mario-játék

A Super Mario 3: Mario Forever egy legitim játék PC-re, csakhogy nemrégiben rosszindulatú támadások áldozata lett, szóval lehetőleg ne most töltsük le. 

A Super Mario a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb játéka, így várható volt, hogy előbb-utóbb a kiberbűnözők is kipécézik maguknak. A Cyble kiberbiztonsági kutatói nemrégiben a Super Mario 3: Mario Forever PC-re készült remake-je kapcsán botlottak egy olyan verzióba a neten, amely rosszindulatú programokat terjeszt – írja a TechRadar. A trójaival fertőzött játék főként a közösségi médiában, játékfórumokon és különböző torrent oldalakon terjed.


A kiberbűnözők nem véletlenül szemelték ki csalinak a Super Mariót. A játékban rejtőző rosszindulatú szoftverek kriptobányász-támadásokra alkalmasak, a gamerek erős, csúcskategóriás gépei pedig általában alkalmasak a bányászatra. Az egyik trójai emellett arra is képes, hogy kikerülje a víruskereső eszközöket, még a Windows Defender tűzfalát is képes kijátszani.

Egyszóval, éberség, éberség és éberség, és mindig nagyon nézzétek meg, mit és honnan töltötök le!

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?