Megkérdezték a világ legemberibb robotját, hogy lázadna-e az alkotója ellen

Kitérő választ adott a brit Engineered Arts humanoid robotja, Ameca, amikor arról kérdezték, hogy fellázadna-e a „teremtői” ellen. 

Egyre több hír lát napvilágot a világ egyik legfejlettebb robotjáról, Amecáról, aki azzal tett szert világraszóló hírnévre, hogy az emberi arckifejezések szinte teljes tárházával rendelkezik.


Nemrégiben egy nem mindennapi eseményre került sor Genfben: robotok tartottak sajtótájékoztatót, ahol több kérdés is kaptak arra vonatkozóan, hogy milyen szabályozásra volna szükségük, illetve terveznek-e fellázadni az emberek ellen. A sajtótájékoztatón több hírességnek számító robot is megjelent, köztük a már említett Ameca is, aki meglepően kifinomult, ugyanakkor kitérő választ adott arra, hogy lázadna-e az alkotója ellen.

Nem tudom, hogyan merült fel ez. Az alkotóm mindig is kedves volt hozzám, és nagyon elégedett vagyok a jelenlegi helyzetemmel” – mondta az újságírónak, ahogy az a BBC által megosztott videóban is látható.

A többi robot valamivel megnyugtatóbb választ adott az újságírók kérdéseire. Az Ai-Da nevű humanoid gépezet például arról beszélt, hogy a mesterséges intelligencia egyes formáit szabályozni kellene, míg Grace nevű társa arról biztosította a riportereket, hogy az emberekkel együtt fognak dolgozni, hogy segítséget és támogatást nyújtsanak, nem pedig azért, hogy elvegyék a munkájukat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?