Már Magyarországon is elérhető a Google Bard a ChatGPT ellenfele

A Google ma bejelentette, hogy szélesebb körben elérhetővé teszi a Bardot, a ChatGPT versenytársát. A generatív AI chatbotot több mint 40 nyelven indítják útjára, és az Európai Unióban is elérhető lesz a kezdeti adatvédelmi késedelem után.

A Google új funkciókat is bevezet a Bardhoz, bár néhányat először csak angol nyelven. A Bardot először februárban vezették be válaszként a ChatGPT sikereire, kezdetben az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban volt elérhető korai hozzáférésben angol nyelven. Azóta a globális bevezetést kiterjesztették mintegy 180 országra, beleértve Japánt és Koreát is. Az EU azonban eddig kimaradt a bevezetésből, mivel a Google az adatvédelmi szabályozó hatóság aggályai miatt elhalasztotta a megjelenést. Most azonban a Bard már elérhető az EU-ban is.


chatgpt magyarok Google Bard
Már nem csak a ChatGPT-bel beszélgethetünk, megjött a Google Bard is. Fotó: Getty Images

Az új funkciók közé tartozik, hogy a felhasználók kiválaszthatják a Google Bard válaszainak hangnemét és stílusát. Mostantól a felhasználók öt különböző lehetőséggel változtathatják meg Bard válaszainak hangnemét és stílusát: „egyszerű”, „hosszú”, „rövid”, „professzionális” vagy „alkalmi”. A kezdetben angol nyelven elérhető kapcsoló a Bard alapértelmezett válaszait veszi át, és igazítja azokat a felhasználó által kiválasztott hangnemhez és stílushoz. Máshol a Google Bard mostantól képes hangosan is megszólaltatni a válaszait egy új szövegből beszéddé alakítható mesterséges intelligencia funkciónak köszönhetően. A több mint 40 nyelvet támogató chatbot hallható válaszai a kérés melletti új hang ikonra kattintva érhetők el.

A Google hangsúlyozza, hogy a Bard folyamatosan fejlődik, és egyre jobb válaszokat ad majd.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?