Tovább gyarapszik a Netflix előfizetők száma

Egyre inkább úgy tűnik, hogy bejött a Netflix jelszómegosztási terve, legalábbis az előfizetők számának folyamatos növekedése erre utal. 

jelszómegosztás jó ideje súlyos problémát jelentett a Netflixnél, ezért május közepén 103 országban értesítették a felhasználóikat arról, hogy szigorítják a jelszómegosztást (az új szabályozás Magyarországot is érinti). A probléma ugyanis az, hogy csak az egy háztartásban élők osztozhatnának egy fiókon, vagyis hivatalosan barátokkal, ismerősökkel, szomszédokkal, stb. nem lehetne megosztani a jelszavunkat.


Az Antenna médiakutató cég már június elején arról írt, hogy a Netflixnek bejött a drákói szigor, ugyanis meredeken nőtt az új fiókregisztrációk száma, miután májusban hatályba lépett az új szabályozás. Most pedig a The Times számolt be arról, hogy kifizetődő volt a Netflix terve, amit a jelszómegosztás visszaszorítása érdekében indítottak.

A lap értesülései szerint az elmúlt negyedévben 1,8 millióval nőtt az előfizetők száma, így jelenleg összesen 234,5 millió tagja van a streamingszolgáltatónak.

A The Times közlése szerint ezek az elemzők legfrissebb adatai, ugyanakkor nem hivatalos információk, a streamingszolgáltató ugyanis csak a napokban jelenti majd be a második negyedéves eredményeit.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?