Brit tudósok szerint ez a tíz felfélelmetesebb horrorjáték

A kutatók egy csoportja (még 2022-ben) arra a kérdésre kereste a választ a The Science of Scare projekt keretében, hogy melyik a lefélelmetesebb horrorjáték. 

Hogy kinek mi félelmetes, az sokszor egyéni preferencia kérdése, de kétségkívül vannak olyan videójátékok, amelyek a nagy többségnél kivágják a biztosítékot. A The Science of Scare projekt célja, hogy a tudomány szemszögéből vizsgálják meg a a szórakozás legfélelmetesebb formáit, így adta magát a dolog, hogy a horrorfilmek után a horrorvideójátékokat vegyék górcső alá a kutatók.


A tudósok a kísérlethez olyan alanyokat kerestek, akik bevállalták, hogy órákon keresztül a világ legfélelmetesebbnek gondolt horrorjátékaival játszanak, miközben a pulzusukat folyamatos figyelemmel kísérik. Mondjuk az más kérdés, hogy a pulzus nem csak a félelem következtében emelkedhet meg, de ne legyünk ennyire szőrszálhasogatóak.

Az eredmény pedig az lett, hogy a legfélelmetesebb horrorjáték a MADiSON, amely alatt a játékosok átlagos pulzusa 97 volt, a legmagasabb mért érték pedig 131.

Íme a top 10 horrorjáték:

  1. MADiSON
  2. Alien: Isolation
  3. Visage
  4. Five Nights At Freddy’s 4
  5. Outlast 2
  6. Resident Evil VII
  7. Bloodborne
  8. Amnesia: The Dark Descent
  9. The Forest
  10. Dead Space
Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?