1.5 billió forintnyi bitcoint akartak tisztára mosni a csalók, elkapták őket

Az amatőr rapper és férje bűnösnek vallotta magát a bitcoinnal elkövetett pénzmosás vádjában. 

Hol van már az a világ, amikor a bűnözők bankot rabolnak, pénzt hamisítanak vagy a megszerzett szajrén igyekeznek minél hamarabb túladni. Ma már a bűncselekmények egy része az online térben zajlik, és nem csak a gazdasági szereplőket, de magánszemélyeket is igyekeznek különféle fondorlatos eszközökkel rászedni a csalók.


Heather Morgan és Ilya Lichtenstein törvénytelen üzelmek révén igyekzett pénzhez jutni, ugyanis óriási értékű ellopott bitcoint próbáltak készpénzre váltani, de lebuktak – írja a Sky News. Az amerikai hatóságoknak tavaly sikerült elkapni a kibertér Bonnie és Clyde-ját, akik 120 000 bitcoint mostak át, amely akkoriban nagyjából 4,5 milliárd dollárnak felelt meg.

A házaspárt kezdetben csak a kriptovaluták átmosásával vádolták, az ellopásukkal nem, később azonban a rapperként is tevékenykedő Lichtenstein bevallotta, hogy volt ő az a személy, aki 2016-ban feltörte a Bitfinex kriptotőzsdét, amellyel a történelem egyik legsúlyosabb kriptovaluta lopását követte el.

A férj és a feleség a múlt hónap végén vádalkut kötött, de az ítélethirdetés időpontját még nem tűzték ki. Letartóztatásukkor a hatóságok azt mondták, hogy akár 20 év börtönt is kaphatnak, ha elítélik őket.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?