Szuper jó funkció érkezik a Google keresőjébe

Ha a helyesírás nem az erősséged, akkor a Google új funkciója különösen jól jöhet számodra. 

A Google keresőjében számtalan egyéb funkció használata mellett hamarosan a helyesírásunkat is leellenőrizhetjük, ugyanis érkezik egy újdonság, ami jelezni fogja a felhasználó felé, ha hibát talált a mondatban. A Google már korábban is kínált nyelvtani ellenőrző funkciót például a Gmailben és a Google Drive-ban, de a kereső eddig nem rendelkezett ilyen eszközzel.


Mindezt úgy kell elképzelni, hogy ha az eszköz hibát észlel, beleértve a helyesírási hibát is, javítja a mondatot, és jelzi a felhasználó felé a különbséget – írja az Engadget. Mindemellett az eszköz meg is jutalmaz, ugyanis nyelvtanilag helyes mondatszerkezet esetén egy zöld pipát kapunk grátiszba.

Nem meglepő módon, az eszközt a mesterséges intelligencia hajtja, amiről köztudott, hogy nem tökéletes, vagyis előfordulhat, hogy nem tudja megfelelően értelmezni az olvasottakat, különösen a kulcsszavas keresések esetében. Emellett káromkodni sem lesz hajlandó, vagyis sértő, erőszakos, szexuális tartalommal bíró és egyéb problémás kifejezések esetén a nyelvtani ellenőrzés nem fog működni.

Az új funkció egyelőre angolul érkezik, de nem kizárt, hogy idővel más nyelveken is elérhető lesz.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?