Lehet, hogy ilyen lesz a jövő egere?

Míg egyesek ragaszkodnak az antik, hagyományos dolgokhoz, addig mások folyamatosan az újdonságot keresik. Utóbbi csoportba tartozik minden bizonnyal a Clip Mouse nevű egér feltalálója is, aki viselhető eszközként képzelte el a jól ismert számítóképes kelléket. 

A világ már évek óta a hordozható/viselhető, és az egyre kisebb eszközök irányába halad, és nincs ez másképpen az egerek tekintetében sem. Noha az elmúlt évtizedek nagyobb mértékű változásokat nem hoztak ezen a területen, a közelmúltban kétségkívül egyre több startup próbálkozik meg viselhető egerek kifejlesztésével.


A Clip Mouse elnevezésű újdonság a Kickstarter nevű közösségi finanszírozású piactéren jelent meg, ahol az egér 59 euróba, átszámítva körülbelül 22 ezer forintba kerül – írja a Gizmochina. A tervezők nem is titkoltan a Magic Mouse, vagyis az Apple egér alternatívájának szánják a speciális perifériát, ami a letisztult, elegáns küllemében is megmutatkozik.

Az eszköz maga úgy néz ki, mint egy fehér csipesz, amit az ujjakra kell rögzíteni, aztán indulhat is a buli. Amint a kütyü Bluetoothon keresztül csatlakozott a PC-hez, a mozdulat lényegében ugyanaz, mint a hagyományos egereknél, vagyis kattingatunk és görgetünk attól függően, hogy éppen mit szeretnénk tenni. A mozgást egyébként egy beépített giroszkóp érzékeli, az eszköz hüvelykujj alatti részén található gombbal pedig az érzékelő működését lehet szüneteltetni, például abban az esetben, ha gépelni szeretnénk.

A különleges egér beépített lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely a fejlesztők ígérete szerint 50 órányi használatot biztosít egyetlen töltéssel.

Ha minden a tervek szerint alakul, a lelkes támogatók októberben kaphatják kézhez saját csíptethető egerüket.

Te is szívesen kipróbálnád?

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?