Szelektálhatja a Twitter a 2014 előtti időszakból származó bejegyzéseket

A hírek szerint törlik a korábban Twitterként ismert oldalról az összes linket és fotót a 2011 és 2014 közötti időszakból. Egyelőre nem tudni biztosan, hogy szándékos lépés vagy valamilyen hiba áll-e a háttérben. 

Nem telik el úgy hónap, de lassan egy hét sem, hogy a Twittert tavaly októberben felvásárló milliárdos ne jelentene be valamilyen drasztikus változtatást a közösségi oldal életében. Most éppen az a hír járja, hogy elkezdték szelektálni a 2011 és 2014 közötti linkeket és képeket, legalábbis erre utal, hogy több felhasználó is arra kezdett panaszkodni, hogy eltűntek a bejegyzései ebből az időszakból.


A fényképek és linkek törlésével kapcsolatos hírek szombaton kezdtek terjedni, miután Tom Coates beszámolt róla, hogy törölték a 2014 előtti fotóit, és a linkjei sem működnek ebből az időszakból – számolt be a Forbes. A hírek szerint a videós tartalmak biztonságban vannak, ugyanis a közösségi oldal csak 2016-tól támogatja ezt a formátumot.

twitter törlés
Fotó: Getty Images

Nem világos, hogy Musk egyik újabb megkérdőjelezhető ötletéről van szó, esetleg egy hiba okozta a dolgot, bár kivételesen ez utóbbi tűnik valószínűbbnek. Egyes vélemények szerint a Twitter X-re történő átállása közben történhetett valami baki, ugyanakkor az sem kizárt, hogy a régi fotókat és linkeket tároló adatbázist törölhették – például azért, mert Musk úgy döntött, spórol kicsit, és nem fizeti be a számlákat.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?