Sajnos iszonyat gagyi a világ legkisebb MicroLED tévéje

A Konka MicroLED tv felbontása alacsony, a fényereje kicsi, a színei rondák, a mozgásmegjelenítés pedig gyászos.

Konka Microled


Egyre több cég látja meg a forradalminak kikiáltott MicroLED technológiában a lehetőséget. Ez persze nem meglepő, hiszen a technológia, legalábbis papíron, számos remek tulajdonsággal kecsegtet.

Konka Microled
Csalódás

E szektort jelenleg a Samsung uralja, de sok a trónkövetelő, ami az idei IFA 2023 szakkiállításon világosan meg is mutatkozott. Közéjük tartozik a Konka nevű kínai vállalat, amely állítása szerint a világ legkisebb MicroLED televízióját vitte el erre a monumentális expóra. A konszern standjának központi helyén elhelyezett termék nagyon ígéretesnek tűnt, de csak messziről. Közelebb érve ugyanis kiderült, hogy nem egy hagyományos képernyőről van szó, hanem kisebb modulokból összeépített megjelenítőről. Ezek illesztései pedig látszódnak, ami értelemszerűen nem az igazi.

Konka MicroLED tv
Konka MicroLED tv

És ez nem minden, hiszen bár a épernyőn a 8K felirat látszódott, azonban a felbontás jó eséllyel a HD-t, sem érte el. A részletesség gyatra volt ugyanis. Épp úgy, mint a mozgásmegjelenítés, hiszen még a lassú svenkelésnél is bele lehetett futni akadozásba, szaggatásba. A színek fakók, a fényerő biztosan nem 1500 nit, mint ahogy azt ígérte a cég, a kontraszt pedig gyászos.

Konka MicroLED tv ár

Mindent összevetve óriási csalódást okozott a Konka MicroLED tévéje. Ennél sokkal-sokkal többet vártunk. Ez így ebben a formában még életképtelen. Lehet, hogy ezzel a cég háza táján is tisztában vannak. Ugyanis semmilyen infót nem tudtak, vagy akartak arról mondani, hogy mikor és milyen áron vásárolható majd meg ez a készülék, vagy valamely mutációja.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?