Kép: Somag News

Véget ért a szokásos éves seregszemle, és meglepő érdekességre lett figyelmes az okostelefonok terén az, aki követte az eseményeket. 

Befejeződött az IFA 2020, ahol egy nagyon furcsa trend rajzolódott ki, mégpedig az, hogy csupán egyetlen intelligens mobilt mutattak be, méghozzá a pénztárcabarát Samsung Galaxy A család egyik tagját. Tény, hogy a rendezvényen nem az okostelefonok dominálnak, de ez még így is megdöbbentő, ugyanakkor nem mondható, hogy nem volt, ami betöltse az űrt. A jelek szerint ugyanis az idei pandémiás év az olcsó Androidos táblagépeknek kedvez, amelyekből ötöt is láthattunk. Oké, ez sem egy hatalmas szám, ugyanakkor maga a piac sem olyan őrületesen hatalmas. Az IFA keretein belül bemutatott tabletek: TCL 10 Tab Max, TCL 10 Tab Mid, Honor Tab 6, Honor Tab X6, valamint a Samsung Galaxy Tab A7. A TCL masinái 10,1 és 8 hüvelykesek, és természetesen Androidot futtatnak. A kijelző házon belülről származik, számos szemkímélő funkcióval, és riaszt, ha túl közel tartjuk az arcunkhoz.

TCL 10 Tab Mid, Kép: YugaTech

Gyerekekre hangolt módja is van, így nem kell attól tartanunk, hogy szemünk fénye esetleg nem kívánt tartalmakkal szembesül. A Honor újdonságai 9,7 és 10,1 hüvelykesek, és a Google Play Store helyett a Huawei AppGallery az alapértelmezett. A kisebbik eszközhöz toll is tartozik. Végezetül jöjjön a Galaxy Tab A7, ami 10,4 hüvelykes, és a koreai gyártó Androidra hajlított felületét, a OneUI-t találjuk rajta. Az eszköz kellően nagy akkumulátorral rendelkezik, és a kijelző is kellően nagy, ugyanakkor értelemszerűen nélkülöz néhány olyan nagyra értékelhető extrát, amit az S7 tud.  A jelenség, hogy a tabletek az okostelefonok hátrányára törtek elő, nem túl meglepő a világjárvány tükrében. Az emberek többet vannak otthon, a telefon túl kicsi, a laptop drága, ezért aztán itt a hibrid megoldás, amit táblagépnek hívnak. A gyártók pedig rájöttek, bőven elég nekik egy digitális esemény ahhoz, hogy az újdonságaikat a közönség elé tárják, nem kell nagyszabású rendezvényeket tartani.