Világújdonság Magyarországon: Nyílt napon próbálhatod ki az LG forradalmi tévéjét

A vezeték nélküli, Zero Connect technológiát használó LG OLED evo M várhatóan a hagyományos boltokba nem is kerül be, de a vállalat központjában bárki megnézheti működés közben.

LG OLED evo M
LG OLED evo M

Az LG a napokban mutatta be Európában az IFA 2023 kiállításon a vállalat új OLED televízióját. Ez az LG OLED evo M, amely megérkezik hazánkba is, és 2023. szeptember 14-én bárki kipróbálhatja működés közben a cég budapesti központjában 11.00 és 16.00 óra között. Ez pedig azért nagy dolog, mert a készülék a hagyományos műszaki üzletekbe nem is kerül be, csak a cég webáruházából lehet majd közvetlenül megrendelni. Szóval ez egy egyedülálló lehetőség, egy olyan kiváló program, amit mindenkinek csak javasolni tudunk, aki érdeklődik az innovatív technológiai újdonságok iránt.

Miért nagy szám az LG OLED evo M?

Az LG OLED evo M ugyanis a világ első, és jelenleg egyetlen olyan OLED tévéje, amelyre vezeték nélküli úton juttathatóak el akár a 4K felbontású, 120 Hz-es audiovizuális jelek. Tehát nem kell a kábelekkel vacakolni, aminek köszönhetően a megszokott kötöttségektől mentesen helyezhető el a szobában, valamint értelemszerűen ennek köszönhetően nagyon menőn, futurisztikusan néz ki működés közben. Erről mi már a saját szemünkkel is meggyőződhettünk Berlinben, és amit láttunk, az nagyon meggyőző volt, és azonnal süt róla az is, hogy ez bizony egy ultrainnovatív, előremutató termék.


LG OLED evo M
LG OLED evo M

A titok a Zero Connect Box technológia, amely a televízióba láthatatlanul beépített vevőegységből, és egy diszkrét külső dobozkából áll, amely küldi a jeleket a készüléknek. Ehhez kell csatlakoztatni a forrásokat, tehát például egy játékkonzolt, PC-t, asztali médialejátszót vagy hagyományos média boxot, amelyek értelemszerűen eldughatóak, így nincsenek szem előtt. Ez tehát egy kifejezetten kulturált megoldás, ami a megszokottnál jóval nagyobb szabadságot ad a lakberendezőknek és belsőépítészeknek is.

LG OLED evo M
A termék a vállalat által szabadalmaztatott eljárását használja, amely háromszor annyi adat átvitelére képes vezeték nélküli úton, mint a jelenlegi legjobbnak számító WiFi 6 szabvány. Ez teszi lehetővé, hogy a 4K felbontású, HDR (a legjobb Dolby Vison formátum kezelése is támogatott), 120 Hz-es képi jelek a „levegőben” eljussanak a készülékre.

Atom dizájn

Mivel az elektronika jó része egy külső egységre került, ezért a készülékház a megszokottnál sokkal vékonyabb lehet. Ezáltal a tv úgy simulhat a falra, mint egy kép, és nem is kell feltétlenül talpra vagy állványra helyezni.

Csúcs képminőség

Mi már láttuk ugyebár működés közben a modellt, és akkor nyilvánvalóvá vált, hogy a kép minősége nagyon rendben van, ami azért a vállalat televízióit ismerve annyira nem meglepő. A 77 és 83 hüvelykes változatban elérhető tv megkapta a cég saját fejlesztésű 4K-s, HDR OLED paneljét, valamint természetesen a jelenlegi legfejlettebb, 6. generációs Alpha 9 képfeldolgozó chipet, amely mesterséges intelligencia technológiákat is használ.

LG OLED

A színek ennek köszönhetően gyönyörűek, ragyogóak, a fekete tökéletes, a kontraszt végtelen, a betekintési szög hibátlan, a mozgásmegjelenítés tökéletes, a nagy fényerőből fakadóan pedig a HDR effekt is igen látványos.

És, most, mint ahogyan azt már korábban említettük, ez a forradalmi termék meg is érkezik Magyarországra, amit az LG nyílt napján tehát bárki megnézhet működés közben. A vállalat munkatársai pedig a helyszínen várják az érdeklődőket, minden kérdésre válaszolnak, és minden segítséget megadnak.

LG OLED evo M nap időpontja: 2023. szeptember 14. 11:00-16:00
Helyszín: LG Bemutatóterem – 1097 Budapest, Könyves Kálmán krt. 3/a

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?