Blue Origin: nemsokára újra repül a vibrátor alakú rakéta

Ma egy éve, hogy az egyébként a Blue Origin sokak szerint női kényeztető szerkezetre emlékeztető hordozórakétája felrobbant a Texas nyugati részén, a sivatag felett. 

A Blue Origin által készített rakéta akkor a New Shepard kapszulát vitte, ami ejtőernyője segítségével biztonságosan leszállt. Ez jó hír, de az még jobb, hogy a fedélzeten nem volt senki. A robbanás okaként azt jelölték meg, hogy a hajtómű magasabb hőmérsékleten üzemelt, mint amire tervezték. Március végén aztán a Blue Origin arról számolt be, hogy korrekciós intézkedéseket hajtottak végre, beleértve az égéstér és az üzemeltetési paraméterek tervezési módosításait is. Illetve azt is közölték, hogy nemsokára újra egy személyzet nélküli kilövést hajtanak végre, de utána csönd lett.


blue origin
Kép: Blue Origin

Két, a vállalat manifesztumát ismerő forrás szerint azonban úgy tűnik, hogy a cég végre felkészül a New Shepard hordozórakéta újbóli repülésére. Az előzetes tervek szerint október elején egy személyzet nélküli tesztrepülésre kerülhet sor. Ha minden jól megy, akkor 2022. augusztus 4. óta az első legénységgel végrehajtott küldetése pedig jövő év február közepére várható. A címben és a bevezetőben pedig azért fogalmaztunk úgy, ahogy, mert 2021 nyarán tele volt a net azzal, hogy a vállalatot birtokló, klímavédelemért kampányoló, de valójában irgalmatlan mennyiségű koszt kibocsátó céget tulajdonló Jeff Bezos szerkezete bizony kísértetiesen emlékeztet egy vibrátorra. És nem kell ahhoz éhes disznónak lenni, hogy belássuk, ebben azért van valami.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?