A Dyson Gen5detect Absolute teszt: A tisztaság teljesen új szintje

A Dyson márka mindig is a forradalmi technológiák és a kifinomult tervezés elkötelezett híve volt, és a Dyson Gen5detect Absolute porszívó egy további példa erre. Ebbe a készülékbe a gyártó belepakolta minden tudását. Nézzük, hogy sikerült a dolog!

Szívóteljesítmény és technológia

A Dyson Gen5detect Absolute nem csak egy egyszerű porszívó. A legfeltűnőbb jellemzője talán az intelligens LCD kijelző, amely valós idejű információkat nyújt az elszívott szennyeződésekről, segítve abban, hogy teljesen átláthatóan követhessük a takarítási folyamatot. a rendszer másodpercenként 15 ezerszer elemzi a felszívott levegőt és ki is mutatja nekünk az ebben található szennyeződések fejtáját és mértékét. Így megtehetjük azt is, hogy csak akkor hagyjuk abba a porszívózást, amikor már teljesen tiszta a lakás minden vízszintes felülete. Ehhez mondjuk sok sikert kívánunk, bár az új, 10 cellás akkun nem fog múlni, mert azzal (Eco módban) 70 percig is vadászhatunk az eldugott porszemekre.


Dyson Gen5detect Absolute
Megmutatja, mi mindent szív fel a padlónkról.

Ha viszont nem Eco módban használjuk a porszívót, akkor az eddigi legerősebb szívóerejű Dyson porszívóval szembesülünk, ami akár 100,000 g erőt képes létrehozni. Ez mindenképp nagyon soknak tűnik és maradjunk annyiban, hogy tényleg komoly szívóerőt mutat. Az új generációs Hyperdymium motor kisebb, gyorsabb és erősebb, mint elődje, 135 000 fordulat/perc fordulatszámon pörög – akár kilencszer gyorsabban, mint egy Forma-1-es motor. Ez a teljesítmény lehetővé teszi, hogy a Gen5detect porszívó a Dyson vezeték nélküli készülékei közül a legerőteljesebb szívóerővel rendelkezzen, amely képes megkötni a vírusokat is.

Dyson Gen5detect
Minden eddiginél erősebb motorja van.

A mérnökök a motort egy rövidebb tengely köré építették, és több alkatrészt egyesítettek, ami kompaktabb kialakítást tesz lehetővé: az egyetlen darabból álló, precíziósan öntött keret a maximális energiahatékonyságot szolgálja.

Minőség

A Dyson márka híres a kiváló minőségű termékeiről, és ez alól ez a porszívó sem kivétel. Szilárdan és megbízhatóan van összeszerelve, és úgy tervezték, hogy hosszú éveken át tartson. A tartály könnyen, higiénikusan kiüríthető tisztítható, és a HEPA szűrő segít a levegő megtisztításában is úgy, hogy magát a szűrőt sosem kell cserélni, elég kimosni így nem is keletkezik semmilyen kidobandó műanyag hulladék a porszívóból – kivéve természetesen, amit a portartályból kiürítünk.

Használhatóság

A Dyson Gen5detect Absolute könnyen manőverezhető, ami lehetővé teszi a takarítást a magasabb polcoknál vagy alacsonyabb bútorok alatt is. Az akkumulátor üzemideje elegendő egy átlagos méretű lakás teljes kitakarításához. Új funkció a gombbal vezérelhető rendszer, ami kiváltja a korábbi modellek „ravaszos” megoldását.

Dyson Gen5detect Absolute
Kéziporszívónak is remek!

Ez azért jó, mert az ember mutatóujja gyakran elfáradt az eddigi kapcsoló folyamatos nyomva tartásában, így viszont könnyebben használhatjuk a porszívót, sőt át is tehetjük egyik kézből a másikba anélkül, hogy a szívás megszakadna. Azonban a porszívó súlya kicsit nehézebb lett, így a hosszabb ideig tartó takarítás során könnyebben kifáradhat a csuklónk.

Összegzés

Ez a porszívó egy lenyűgöző kombinációja a legújabb technológiának és a kiváló minőségnek. Ideális választás azok számára, akik készek befektetni egy kivételes teljesítményű porszívóba, amely egyszerre intelligens és hatékony. Azonban az ára miatt lehet, hogy nem mindenki számára megfelelő választás. A Dyson Gen5detect Absolute porszívó ára magasabb, mint a piacon található többi porszívóé. Egészen pontosan 379 990 forint szerepel az árcéduláján, ezért, bár a minőség és a technológia indokolja ezt a magasabb árat, azoknak, akiknek szűkebb a költségvetésük, lehet, hogy alternatívát kell keresniük.

 • Dizájn
  (5)
 • Teljesítmény
  (5)
 • Akkumulátor
  (5)
 • Ár/érték arány
  (4)
4.8

Összegzés

A Dyson Gen5detect Absolute egy nem mindennapi porszívó, nem mindennapi áron. Aki viszont megteheti, hogy megvegye magának, az garantáltan nem fog csalódni a minőségében!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ford

Ford

24 éve foglalkozik tech-újságírással a kedvenc területe az audió-videó, az okosotthon és a mobiltechnológia.
További tesztek

Ezeket olvastad már?