Van olyan ország, ahol már mesekönyvet írnak az adatvédelemről

Warro, az adatmedve és Bijou, a kék cinege a személyes adatok fontosságáról mesél a Guernsey-i általános iskolásoknak. 

A mesekönyvek nem csupán szórakozási lehetőséget nyújtanak a gyerekeknek, de hozzájárulhatnak különféle ismeretek átadásához is. A Csatorna-szigetekhez tartozó Guernsey-n például mesekönyvvel igyekeznek felhívni az általános iskolások figyelmét arra, milyen fontos a személyes adatok védelme.


A Warro goes on an adventure (magyarul Warro kalandra indul) című könyv játékos formában ismerteti a gyerekekkel a személyes adatok fogalmát és a mindennapi életünkben való szerepüket – írja a BBC. A helyi adatvédelmi hatóság által kiadott gyerekmesekönyv a nyolcéveseket célozza, akiket a digitális világ veszélyiről igyekszik felvilágosítani anélkül, hogy fenyegető hangvételű lenne.

Nem arról van szó, hogy rettegjünk a digitális világtól, hanem arról, hogy elfogadjuk azt” – mondta Emma Martins adatvédelmi szakértő. 

A Warro egyébként sziát jelent a normann nyelv Guernsey-ben beszélt változatában, a kék cinegékre pedig jellemző a gyors információátadás – ezért is választottak ezt az állatot a történet egyik főszereplőjének.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?