Nagyot ment Németország az elmúlt egy évben

Németország eléggé belehúzott az 5G lefedettség kiépítésébe, és komoly adatokat tud villantani az elmúlt egy évvel ezelőtti állapothoz képest. 

Az 5G lefedettség Németország esetében júliusban 38,1 százalékpontos növekedést mutatott 2022 júliusához képest.
Ez azt jelenti, hogy az idei nyárra az ország 89%-át fedték le, ami 5,1% százalékpontos növekedést jelent az év elején regisztrált 5G-lefedettséghez képest – jelentette a Handelsblatt című helyi lap az ország szövetségi hálózati ügynökségének (Bundesnetzagentur) adataira hivatkozva.


Eközben a 4G-lefedettség szintén a nyár közepére elérte a 97,2%-ot, ami 2023 januárja óta 0,2 százalékpontos, 2022 júliusa óta pedig egy százalékpontos növekedést jelent. Területileg Hessenben volt a legrosszabb az 5G lefedettség, ami júliusban 82,5%-kot jelentett, míg Brémában 99,99 százalék volt. A regionális tartományok közül Schleswig-Holstein érte el a legjobb lefedettséget 96,8%-kal, amelyet Alsó-Szászország (92,8%), Szászország (92,5%) és Észak-Rajna-Vesztfália (92,1%) követett. A Deutsche Telekom nemrégiben közölte, hogy jelenleg 750 városban összesen 9700 5G-antennája sugároz a 3,6 GHz-es frekvenciasávban.

németország
Kép: Gordon Johnson – Pixabay

A háztartások mintegy 95%-a már hozzáférhet a Deutsche Telekom 5G hálózatához, míg az LTE lefedettség jelenleg a háztartások 99%-át éri el Németország területén. A Deutsche Telekom tavaly júniusban jelentette be, hogy először használja a 700 MHz-es frekvenciasáv spektrumát az 5G szolgáltatás nyújtásához. A rivális szolgáltató, a Vodafone Németország már 4300 5G Standalone (SA) állomást telepített mintegy 13 000 5G SA antennával országszerte. A szolgáltató szerint 5G SA technológiája jelenleg az ország teljes lakosságának 45%-át éri el. A Vodafone korábban azt mondta, hogy az 5G SA technológia 2025-re eléri az országos lefedettséget. A Vodafone megjegyezte, hogy összesen 14 200 helyszínen, több mint 43 000 antennával már 5G-re frissítették a hálózatot.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?