Kétszer gázoltak el egy gyalogost, a második jármű egy önvezető taxi volt

Egy San Francisco-i nő hétfő este súlyosan megsérült, miután egy sofőr elütötte, majd egy Cruise önvezető taxi elé lökte, ami szintén elgázolta. 

Az elmúlt hónapokban az USA-ban több önvezető taxiszolgáltatás is zöld utat kapott, így többek közt a Cruise nevű taxik is kigördülhettek az utakra, amelyeknek azóta több alkalommal is sikerült forgalmi dugót generálniuk. Nemrégiben azonban egy jóval komolyabb esetről is beszámoltak a híroldalak a robottaxi-szolgáltatás kapcsán: a Cruise egyik járműve elütött egy gyalogost.


A szerencsétlenül járt nőt először egy hagyományos, „sofőrős” autó ütötte el, majd az ütközés ereje egy Cruise taxi elé sodorta, ami ugyan igyekezett lefékezni, de már így sem tudta elkerülni az ütközést – számolt be a CNBC. A baleset San Francisco városában történt, este fél tízkor, a nő a hátsó kerék alá szorult be, ahonnan csak a tűzoltók tudták kiszabadítani. A vétkes sofőr, aki először elgázolta a nőt, elmenekült a helyszínről, felkutatása folyamatban van. A kórház tájékoztatása szerint az áldozat kedd késő délutánig kritikus állapotban volt.

A Cruise közleménye szerint járművük érzékelte a gyalogost, és intenzíven le is fékezett, hogy tompítsa az ütközés erejét, de a gázolást már így sem tudta megakadályozni. Az önvezető járműben a baleset idején nem tartózkodott utas.

cruise önvezető elüt
Fotó: KTVU

A parázs viták ellenére az állami hatóságok nemrégiben engedélyezték, hogy az önvezető taxik korlátlanul, éjjel-nappal szállíthassanak utasokat San Francisco városában. A Cruise jelenleg 400 önvezető járművet üzemeltet a városban, ebből 150 éjszaka közlekedik.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?