Egy házaspár nem tud aludni az 5G-pózna miatt

Pedig a házaspár szomszédjába tervezett oszlop még csak terveken létezik. 

Egy házaspár azt mondja, már aludni sem tudnak attól a gondolattól, hogy a házuktól mindössze pár méterre terveznek felállítani egy 5G-póznát, ami a Ceredigion állambeli New Quayben, a Quay West Holiday Parkban történne. Henry Dent és Lauren Bromley attól tart, hogy a 21 méteres  árbóc, amely az otthonukra nézne, lényegesen csökkentené az ingatlan értékét. A területet birtokló Haven Holidays szerint a pózna javítaná a mobil lefedettséget a nyáron eléggé zsúfolt területen.


A házaspár 44 éves, üzlettulajdonos férfi tagja szerint ez most olyan érzés számukra, hogy a házba tett rengeteg munka felesleges volt, mert elveszik azt tőlük. Véleménye szerint teljesen láthatatlanok, mintha csak úgy simán félresöpörték volna őket, ami rendkívül megviselte, és sokszor aludni sem tud emiatt.

házaspár
Kép: az érintett házaspár – BBC

Úgy gondolja, teljesen tehetetlen, és mindössze egy online portálon való tiltakozásra futja. Henry szerint az otthonuk értékét befolyásolni fogja a pózna, és attól tart, hogy az ingatlan emiatt annyit sem fog érni, mint amennyi hitelt vettek fel rá. A tervezett árboc a Vodafone jelét erősítené a környéken, de több dühös helybéli nehezményezi, hogy közel lesz a házaikhoz.

Ugyanakkor van egy másik aspektusa a dolognak, amire Dr. Robert Bowen, a Cardiff University Business School üzleti előadója világít rá, miszerint a vidéki területeken a korszerű infrastruktúra hiánya gazdasági hátrányt jelenthet. Itt most az lehet a probléma, hogyha a nyaralni érkezők az 5G hiánya miatt nem kapnak olyan szolgáltatást, amit elvárnak, akkor legközelebb nem jönnek, márpedig az idegenforgalom fontos.

A Haven Holidays szóvivője pedig úgy fogalmazott, hogy a pózna lehetővé tenné, hogy mind a látogatók, mind a helyiek élvezhessék a terület jobb összeköttetésének előnyeit. Szerinte szorosan együtt fognak működni a hatóságokkal és a helyi közösségekkel, hogy megoldják a problémát. Ez persze egy aggódó házaspár szemében simán csak bullshitelésnek tűnhet.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?