Lassan meg kell tanulnunk azt a szót, hogy PHOLED

LED, OLED, QLED, AMOLED, PHOLED…

Aki valaha is vitt fel képcsöves tévét egyedül a negyedikre, az tudja, hogy miért hatalmas előrelépés a LED technológia, ami a tévézéstől kezdve a számítógépiparon át a mobilokig, mindenütt jelen van. Nem csak a súly csökkenése, hanem a látvány miatt is egyre jobbak a mind újabb eszközök. Most pedig arról hallani, hogy a világ legnagyobb kijelzőgyártója, a Samsung Display azon dolgozik, hogy telefonjainak kijelzőjéhez kék foszforeszkáló anyagot adjon, amik így már PHOLED kijelzők lesznek.


pholed
Kép: Galaxy Z Flip 5 – Cnet

A vállalat összehajtható telefonjainak hetedik iterációja – a Galaxy Z Fold 7 és a Galaxy Z Flip 7 – várhatóan ezzel a következő generációs PHOLED megoldással debütál majd. Ez elvileg jobb akkumulátor-üzemidőt és alacsonyabb energiafogyasztást hoz az okostelefonoknál. A piros és zöld PHOLED-ek állítólag 100 százalékos hatékonyságot kínálnak. A fluoreszkáló anyagok kék foszforeszkáló anyagokkal való helyettesítésével a Samsung képes lehet csökkenteni a teljes energiafogyasztást és javítani az energiahatékonyságot.

Ugyanakkor a technológia nem csak játék és mese, mert nagy hátulütője a tartósság kérdése. A jelentés szerint a kék foszforeszkáló kijelzők élettartama 55 százaléka a jelenlegieknek. A Samsung egyébként nem erősítette meg, hogy valóban ezzel az új kijelzőtechnológiával kívánna dolgozni, de az idő majd úgyis választ ad mindenre.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?