Ausztrália odalépne az olyan cégeknek, mint az Apple és a Google

Ausztrália szerint nincs az rendben, hogy a nagy tech cégek digitális fizetési szabályzása nem olyan, mint az egyéb, kártyás fizetéseké. 

Ausztrália kormánya ma közölte, hogy a héten a parlament elé kerülő jogszabály részeként az Apple Pay-t, a Google Pay-t és más digitális fizetési szolgáltatásokat a hitelkártyákkal és más fizetésekkel azonos szabályozási körbe vonná. Ezen vállalatok digitális pénztárcái robbanásszerű népszerűségre tettek szert, de az ausztrál fizetési törvények nem terjednek ki rájuk.


A jogszabály, amelyet először a múlt hónapban lengettek be, felhatalmazza az ausztrál jegybankot a fizetések szabályozására, hogy azok az új és újonnan megjelenő technológiákra is vonatkozzanak. „Korszerűsítjük Ausztrália fizetési rendszerét, hogy az megfeleljen gazdaságunk jelenlegi és jövőbeli igényeinek” – fogalmazott Jim Chalmers pénzügyminiszter egy nyilatkozatban. „Biztosítani akarjuk, hogy a digitális fizetések egyre szélesebb körű használata olyan módon történjen, amely elősegíti a nagyobb versenyt, az innovációt és a termelékenységet az egész gazdaságunkban.”

Ausztrália
Kép: IOT Magazin

Chalmers hivatala szerint a törvényjavaslatot szerdán vagy csütörtökön terjesztik be. A szabályozók a digitális pénztárcák gyors növekedésére reagálnak, különösen a fiatalok körében. A júniusi negyedévben a digitális pénztárcából származó tranzakciók az összes kártyás tranzakció 35%-át tették ki, szemben a 2020 eleji 10%-kal. A 18 és 29 év közötti ausztrálok kétharmada használ mobilfizetést. A világjárvány előtt ez az arány kevesebb mint 20% volt. A módosítások arra is felhatalmazzák az illetékes minisztert, hogy egy rendszert vagy platformot különleges felügyelet alá vonjon, amennyiben az „nemzeti jelentőségű” kockázatot jelent.

Translated with DeepL.com (free version)

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?