Figyelmeztet az amerikai rendőrség: gyerekekre veszélyes funkció érkezett az iPhone-okra

Az amerikai rendőrség figyelmeztetése szerint az iOS 17-tel automatikusan bekapcsolt egy olyan funkció, ami potenciálisan veszélyt jelenthet a gyerekekre nézve.

A szóban forgó funkció a NameDrop, ami lehetővé teszi, hogy gyorsan megoszthassuk kontaktinformációnkat egy közeli iPhone-nal vagy Apple Watchcsal. Ehhez első körben annyit kell tenni, hogy az iPhone kijelzőjét odatartjuk néhány centiméter távolságra a másik személy iPhone-jának vagy Apple Watchának tetejétől. Az ohioi és a michigani rendőrség szerint ez a funkció veszélyt jelenthet gyermekeink számára – írja a WXYZ Channel 7.


A rendőrség Facebook posztjában arra kérte a szülőket, hogy a biztonság kedvéért kapcsolják ki az iOS 17 telepítésével érkezett szolgáltatást gyermekeik telefonján, illetve okosóráján.

Néhányan ugyanakkor félrevezetőnek nevezték a rendőrség figyelmeztetését, mivel a megosztás nem automatikusan lép életbe azáltal, hogy a két eszköz közel kerül egymáshoz. Ahhoz ugyanis, hogy képeket és kapcsolati adatokat oszthassunk meg egy másik személlyel, a funkció megerősítést kér, hogy valóban meg szeretnénk-e osztani a kontaktkártyánkat.

Michael Bouchard seriff szerint a figyelmeztetés elsősorban azoknak szól, akik nincsenek tisztában a funkció pontos működésével, és azokat az embereket akarják megóvni, akik akaratlanul is követik azokat az utasításokat, amelyek megjelennek a képernyőn.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?