A világ első átlátszó Micro LED tévéjével sokkolja a világot a Samsung

A világ első átlátszó Micro LED kijelzője fényesebb, ragyogóbb színeket produkál, mint a rivális megoldások, és akár a 3D hatás megteremtésére is képes.
átlátszó Micro LED
Átlátszó Micro LED

A Micro LED kijelzőtechnológia sajátossága, hogy minden egyes képpont mögött ey-egy egyedileg vezérelhető RGB LED található. Tehát ez az Igazi LED tv, amely óriási lehetőségeket rejt magában, viszont nagyon komoly technológiai kihívást is jelent az előállítása. Az eljárás egyik legfőbb támogatója a Samsung, amely a világ legnagyobb technológiai kiállításán egy olyan eszközről rántotta le a leplet, amihez hasonlót még nem láttunk.

átlátszó Micro LED
Átlátszó Micro LED kijelző, CES 2024

Ez pedig nem más, mint a világ első átlátszó Micro LED kijelzője. Korábban már voltak hasonló jellegű megoldások, amelyek viszont OLED, illetve LCD technológiára épülnek. Viszont azoknál a Samsung megoldása sokkal-sokkal jobb képminőséget produkál. A színei ugyanis szebbek, sokkal markánsabbak, a fényereje nagyobb, és az átlátszóság mértéke is jobb.


Láttam működés közben és kegyetlen jól nézett ki. Az előnyei szépen kijöttek, amikor bepakolták egy hasonló, transzparens OLED, illetve LCD kijelző mellé. A végeredmény elképesztően látványos, pláne mikor kombinálták egy hagyományos kijelzővel, hiszen ekkor konkrétan 3D térhatást sikerült elérni. Egyelőre még nem lehet tudni, hogy ez mikor és milyen termékekben jelenhet meg. Az viszont biztos, hogy az üzleti felhasználók számára is igen jó lehetőségeket kínálhat ez a forradalmi megoldás.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?