Technológiai bravúr a Samsung új csoda projektora

A pazar dizájnnal bíró Samsung The Premiere 8K felbontású, és ráadásul vezeték nélkül (!!) kapja a jeleket.

Samsung The Premiere
Samsung The Premiere

A Samsung egy nagyon komoly technológiai innovációkat felvonultató eszközzel állt elő a Las Vegas-i CES kiállításhoz kapcsolódó exkluzív rendezvényén, amire én is bejutottam. Kiállították ugyanis a cég első extrémen nagy felbontású, 8K projektorát, a The Premiere névre hallgató terméket, amely tehát négyszer nagyobb részletességet produkál, mint a hagyományos 4K rokonai.

Samsung The Premiere
Király a dizájn

De nem csak ez a különleges benne, hanem, hogy nem kell rádugni semmilyen forrást. Az audiovizuális jeleket is vezeték nélküli úton kapja ugyanis egy külső transzmitterről. Erre kell tehát csatlakoztatni a különféle forrásokat, így például a médiaboxot, asztali médiaelejátszót, játékkonzolt vagy PC-t. Mindez pedig értelemszerűen nagyon hasznos lehet, hiszen el lehet felejteni a szobában tekergődző kábeleket, és az említett eszközök is egyszerűbben elrejthetőek.


Samsung The Premiere
Ez küldi a vezeték nélküli jeleket.

A Samsung The Premiere az ultrarövid vetítési távolságú eszközök családjába tartozik. Tehát mindössze durván 10 centiméterről képes hatalmas, gigantikus képernyő megteremtésére. Az eseményen megnézhettem élőben is, és abszolút életképesnek tűnik a termék. A vezeték nélküli adatátvitel láthatóan működik, és a kép minősége is rendben van. A színek szépek, a kontraszt megfelelő (bár nyilván nem olyan jó, mint amit egy OLED tv produkál), a részletesség pedig kiváló.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ninja

Ninja

Igazi techninja, aki mindenhez is ért. De leginkább a tévék piacán van otthon, az ország egyik legjobban felkészült tévétesztelőjét tisztelhetjük benne.

Ezeket olvastad már?