oled Samsung 2023

Idén sem viccel a legnagyobb tévégyártó cég! Mutatjuk, hogy milyen tévéket kínál a Samsung 2023-ban.

A Samsung 17 éve uralja a globális tévés piacot. Ennek sok oka van, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy a cég mindig törekedett arra, hogy a lehető legszélesebb potenciális vásárlói réteg igényeit próbálja lefedni készülékeivel. Ezen a stratégián idén sem változtattak, amit onnan tudunk, hogy a vállalat bemutatta az idei évre szánt választékát.

Konkrétan elárulták, hogy 2023-ban milyen televíziókat kínálnak, amelyekkel megcélozzák azokat egyaránt, akik keveset akarnak és tudnak költeni egy készülékre épp úgy, mint azokat, akiknek nem számít a pénz, ha egy bombázó tévéről van szó. Jöjjenek a részletek!

LCD

A kisebb tudású, olcsóbb modelleket idén sem hanyagolja el a cég. Ezekre nyilván szükség van, hiszen sokan vannak, akik keveset akarnak vagy tudnak költeni televízióra. Ezek a hagyományos, LED háttérvilágítású LCD képalkotási technológiát használják.

A legolcsóbb darab a 32 hüvelykes HD felbontású készülék. Fontos megjegyezni, hogy az okos funkciók már e modellben is megtalálhatóak, aminek köszönhetően lehetővé teszi különféle internetes tartalmak, így például a Netflix elérését.

Ez pedig azt mutatja, hogy már a legalacsonyabb árú termékekben is megtalálhatóak a smart szolgáltatások 2023-ban.

Természetesen akadnak nagyobb felbontású, hagyományos LED LCD televíziók is a Samsung 2023-as kínálatában, amelyek 4K felbontással, HDR támogatással kecsegtetnek, és megkapták az általunk már korábban bemutatott, legújabb Tizen okostévé rendszert. És természetesen a képátló is lehet sokkal méretesebb, hiszen a legnagyobb ilyen modell egy 85 hüvelykes televízió.

QLED

A Samsung az elsők között volt, amely színre lépett a QLED televíziókkal, és e modellek az idei kínálatból sem hiányoznak. Az idei Samsung kvantumpontos televíziók pedig a középkategóriát erősítik a vállalat 2023-as portfóliójában. Ezek mindegyike 4K-s, és az alkalmazott képalkotási eljárásnak köszönhetően nagyobb kontrasztot, ragyogóbb színeket produkálnak, mint a hagyományos LCD társaik.

the frame Samsung 2023
A The Frame egy egyáltalán nem tipikus példája a QLED tévéknek, de mi mindig is imádtuk!

A 2023-as QLED tévék között akadnak 60 és 120 Hz-es maximális képfrissítési frekvenciájú készülékek is. Azt is fontos megjegyezni, hogy a QLED televíziók támogatják a nagy dinamikatartományú tartalmak kezelését, és mindegyik ilyen készülék az új Tizen smart platformot használja. A Samsung QLED televíziók képátlója 2023-ban 43 hüvelyktől 98 hüvelykig terjed.

Neo QLED

A Neo QLED televíziók képviselik a dél-koreai cég kínálatában a felső kategóriát. Ezek megkapták az exkluzív Mini LED háttérvilágítási eljárást, a szintén házon belül készülő mesterséges intelligenciával megtámogatott képfeldolgozó processzort, valamint a szintén saját kvantumpontos panelt.

neo qled Samsung 2023
Neo QLED

Ennek köszönhetően a kontraszt extrémen nagy, a fényerő kiemelkedő, és ebből fakadóan a HDR effekt igen látványos. A színgazdagság, színpontosság és a betekintési szög is kiemelkedő. Az összes idei Neo QLED televízió legalább 120 Hz-es képfrissítési rátával bír, de akad olyan is, aminek maximális képfrissítési frekvenciája eléri a 144 Hz-et. A modellek természetesen támogatják a FreeSync technológia használatát, ami a játékosok számára lehet fontos. E termékek természetesen megkapták a vállalat exkluzív Tizen Smart TV okostévé rendszerének legfrissebb változatát.

Az idei évben a legkisebb Samsung Neo QLED televízió 43 hüvelykes, a legnagyobb pedig 98 hüvelykes. Azt fontos megemlíteni, hogy a 2023-as Neo QLED készülékek között találhatóak 8K felbontású eszközök is, azaz a legtöbb riválisával ellentétben a dél-koreai vállalat nem engedte el az extrémen nagy felbontású tévéket.

OLED

Hogy a Samsung számára mennyire fontos a prémium kategória, mi sem mutatja jobban, hogy a Neo QLED mellett egy teljesen más képernyő technológiát is bevetnek, hogy meghódítsák e szektort. A cég tavaly lépett színre a saját QD-OLED panellel ellátott televíziójával, amelyet igen jól fogadott a kritika és a nagyközönség is.

oled Samsung 2023
AZ OLED tévé képe magáért beszél.

 

Nem túl meglepő módon, a sikereket látva úgy döntöttek, hogy maradnak ezen az úton is, sőt a korábbinál nagyobb hangsúlyt fektetnek az OLED televíziókra. Ennek köszönhetően idén már két ilyen széria kerül a boltokba 55, 65 és 77 hüvelykes méretkategóriákban.

Samsung 2023
Ehhez már tényleg csak ennyit lehet hozzátenni.

Az alkalmazott képalkotási eljárás tökéletes feketét, végtelen kontrasztot és ragyogó színeket garantál, tökéletes mozgásmegjelenítés mellett. A fényerő nagyobb, mint bármikor korábban, a HDR tartalmak kezelése magától értetődően támogatott, a képfrissítési ráta 120 Hz, az input lag kellemesen alacsony. Azaz ezek a készülékek is gond nélkül alkalmasak játékra.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!