Musk szerint teljesen rendben van, ha a Tesla dolgozói a gyártósor mellett alszanak

Nem ez lesz az első alkalom, hogy a Tesla-alkalmazottaknak a vállalat gyáraiban kell aludniuk a „termelési pokolnak” nevezett időszakokban.

Elon Musk kihívásokkal teli időszakra figyelmeztette a Tesla dolgozóit, miután az elektromos autógyártó új modell bevezetésére készül – írja a Futurism. Az új, „Redwood” kódnevű jármű gyártását 2025 közepén szeretnék megkezdni, a híresztelések szerint pedig ez lehet az a megfizethető árú autó, amit Musk évek óta ígér, és amelynek célja, hogy felvegyék a versenyt az olyan olcsó elektromos járművekkel, mint például a kínai BYD autói. A Szegedre is gyárat hozó BYD az elmúlt években a világ legnagyobb elektromosautó-gyártója lett, megelőzve ezzel a Teslát.


A cég vezérigazgatója, Elon Musk múlt heti eredménybeszámolóján mondta el, hogy megterhelő időszaknak néznek elébe a munkavállalók, jó eséllyel a gyártósor mellett fogják tölteni az életüket. A milliárdos egyébként előszeretettel dicsekszik azzal, hogy a felfutási időszakokban ő maga is rendszerint a gyárban szokott éjszakázni.

Érdemes megemlíteni, hogy a Teslánál meglehetősen komoly bajok vannak mostanság: ahogy azt korábbi cikkünkben is írtuk, maga Elon Musk jelentette ki kerek-perec, hogy semmi nem lesz a három évvel ezelőtt megjósolt gigászi keresletnövekedésből.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?