Csökkentett szén-dioxid-kibocsátással érkeznek az új Samsung tévék

A TÜV Rheinland minősítését olyan eszközök kaphatják meg, amelyek szén-dioxid-kibocsátása az előző modellhez képest bizonyítottan csökkent, amely egyben alátámasztja a vállalat széndioxid-kibocsátás csökkentésére irányuló erőfeszítéseit is.

A Samsung 2024-es Neo QLED 4K és 8K, OLED és The Frame termékcsaládjainak 8 modellje kapta meg a TÜV Rheinland „Product Carbon Reduction” tanúsítványát – számolt be a Samsung hozzánk eljutatott közleményében.


A TÜV Rheinland nemzetközileg elismert szabványok – az ISO 14067, az ISO 14064-4, valamint a szervezet saját fejlesztésű 2 PfG Q2880/09.23 – alapján minősítette a Samsung tévékészülékek üvegházhatású gázkibocsátását azok teljes életciklusa során, magában foglalva a gyártási, szállítási, használati és hulladékkezelési folyamatokat, tehát a kezdetektől a végéig értékelték a folyamatot. A tanúsítvány igazolja és hitelesíti, hogy mind a nyolc termékcsalád tévékészülékei megfelelnek a TÜV Rheinland széndioxid-kibocsátásra irányuló követelményeinek. A minősítést újonnan kapta meg két Neo QLED 8K, három Neo QLED 4K, két OLED, valamint egy The Frame széria.

szén-dioxid tévé
Fotó: Samsung

Az eszköztanúsítványokon túl, a Samsung vizuális kijelző üzletága a TÜV Rheinlandtól megkapta a kijelző- és szórakoztatóelektronikai iparág termék karbonlábnyommérési módszerére irányuló „Product Carbon Footprint Calculation Method” minősítését. Ez a tanúsítvány a termék teljes életciklusa során méri és ellenőrzi az üvegházhatású gázhatások kibocsátását. Az üzemeltetési szabályzat és az előírt megvalósítási útmutató alapján gyűjti és elemzi az adatokat az üvegházhatásúgáz-kibocsátás mértékének kiszámítása, és az átlátható, reprodukálható eredmények biztosítása érdekében.

A vállalat Neo QLED 4K és nagyobb felbontású tévéi 2021-ben kapták meg először a Carbon Trust szervezet „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát. 2022-ben további 11 tévémodell, 5 monitor és 1 kijelző részesült ebben az elismerésben, legutóbb pedig a Samsung 2023-as termékcsaládjainak 24 modellje kapott tanúsítványt a Carbon Trust és a TÜV Rheinland szervezettől.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki
Teszteltünk

Ezeket olvastad már?