Google Gemini: tedd zsebre a mesterséges intelligenciát!

És itt most nem arra gondolunk, hogy vegyél egy Galaxy S24-et, hanem arra, hogy itt a Google Gemini, amit a telefonra telepítve egy új világba léphetünk. 

A bevezető bullshit-szagú hangvétele valóban túlzás kicsit, de tény, hogy a Google Gemini nem csak szórakoztató, hanem hasznos is lehet. A vállalat által hivatalosan még nem bejelentett alkalmazás jelenleg úgy tűnik, hogy korlátozottan működik, mivel egyes felhasználók hibaüzenetet kapnak, miszerint „A Gemini jelenleg nem elérhető. Próbálja meg később újra”. Ez alapján úgy tűnik, hogy az alkalmazáshoz való hozzáférés szerveroldalon gördül ki. A Google Gemini egyébként nem is annyira újdonság, mivel a cég webes chetbotjának, a Bard-nak az átnevezése a legújabb AI-modell nevére.


gemini
Kép: Phone Arena

A Gemini lehetőséget nyújt arra, hogy igény esetén a Google Assistant helyett használjuk, de érdemes tudni, hogy jelenleg nem kínálja ugyanazt a funkcionalitást. Viszont olyan funkciókat ki tud váltani, mint például az okosotthon-eszközök vezérlése és az ébresztések beállítása. A felület lehetőséget biztosít szöveges és szöveges-képes súgók használatára, valamint a fényképek vagy képernyőképek közvetlen rögzítésének kényelmes funkciójára. Jelenleg csak az angol nyelvet támogatja, de hamarosan elérhető lesz a koreai és a japán nyelv támogatása is. További képességeit illetően látható egy olyan videó az egykori Twitteren, amiben a mesterséges intelligencia az étel dobozának fotójáról kiszámolja, körülbelül mennyi kalóriát tartalmaz. Oké, nem ettől szűnik meg a sarki jég olvadása, de azért jópofa.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?