Innovatív bank – Itt az üzletfejlesztés iránya

Innovatív bank: a médiapiacra terjeszkedik a JPMorgan Chase lakossági üzletága

Itt a Chase Media Solutions a JPMorgan digitális média üzletága

Szokatlan irányba terjeszkedik JPMorgan Chase lakossági banki üzletága, a Chase. A pénzügyi óriás belép a médiapiacra. Új üzletága, a Chase Media Solutions a bankon belül felgyülemlett ügyféladatokra építkezve támogat vállalati partnereket eladásaik serkentésében.

Innovatív bank
Innovatív bank

Chase Media Solutions üzletfejlesztése összehozza a különböző piacokat

A Chase bemutatta a Chase Media Solutions-t, új digitális média üzletágát. Célja, hogy lehetőséget biztosítson a vele együttműködő vállalatoknak, hogy közvetlen kapcsolatba lépjenek a bank 80 millió ügyfelével. Ennek keretein belül a Chase ügyfelei személyre szabott ajánlatokat és készpénz-visszatérítést kaphatnak olyan márkáknál, amelyeket kedvelnek, vagy amelyeket most fedeznek fel először.


A Chase Media Solutions egyedi kezdeményezés, mint bank által vezetett médiaplatform, amely ötvözi a kiskereskedelmi médiahálózat elérését a Chase elsődleges pénzügyi adatainak előnyeivel, a bank hitelességével és célzott marketingképességeivel. A platform a Chase kiterjedt fogyasztói és kisvállalati ügyfélkörét kihasználva számos utazási, étkezési és vásárlási lehetőséget kínál, részletes betekintést nyújtva a fogyasztói magatartásba.

Egy startup nélkül nem ment volna – a Figg nevű startup marketingplatformját használták

Az újításhoz nagyban hozzájárult a Figg nevezetű startup felvásárlása. Még 2022-ben akvirálta a bankkártyához kötött marketingplatformot a JPMorgan Chase.

Bár a bankszektorban kivételes projektbe fogott a Chase, nem az első amerikai vállalat, amely kívülállóként terjeszkedik a médiapiacra. A fintech szektoron belül a MoneyLion neobank 2021-ben felvásárolt egy digitális tartalomgyártó platformot, a Malka Média-t. A United Airlines légitársaság, a Planet Fitness edzőteremlánc, az Uber és a Lyft személyszállító appok már korábban megtették ezt a lépést.

Az üzleti innováció képes jelentősen fokozni az eladásokat és az ügyfélszerzést

Rich Muhlstock, a Chase Media Solutions elnöke kiemelte, hogy a bank átfogó ismeretekkel rendelkezik a fogyasztói költekezésről, ami a vállalkozás mögött álló hajtóerő. Muhlstock megjegyzi, hogy a Chase az első féltől származó adatokhoz való hozzáférése és hűséges ügyfélbázisa megkülönbözteti a hagyományos kiskereskedőktől azáltal, hogy szélesebb körű betekintést nyújt, és lehetővé teszi a marketingtevékenységek nagyobb fokú személyre szabását.

Már meg is szerezte első ügyfeleit a digitális média üzletág. Együttműködésbe kezdett az Air Canada-val, a Solo Stove-val, a Blue Bottle-lel és a Whataburgerrel. A kezdeti kísérletek alapján úgy tűnik gyakorlatban is képes jelentősen fokozni az eladásokat és az ügyfélszerzést. Scott O’Leary, az Air Canada hűség- és termékügyi alelnöke pozitívan számolt be kampányának teljesítményéről. Megjegyezte, hogy a kampány a bevételek növelésével és a Chase kártyatulajdonosok elérésének fokozásával felülmúlta a várakozásokat. (Forrás: Sajtóközlemény via Fintech, kép: Pexels.com)

Neobank a Techworldön

Innovatív bank – újfajta ügyfélszegmentáció

Innováció és innovatív megoldásokért kattints ide!

Innovatív üzleti modellek konferencia 2024: Ember – Üzlet – Felelősség

i7++ Innovációs Audit a leginnovatívabbaknak

INNDEX: új cég a Magyar Innovációs Indexben – CIG Pannónia Nyrt.

Fintech híreket itt is olvashatsz

Fintech.hu

Üzletfejlesztésért, üzleti innovációs érdekességekért látogass el az Üzleti innovációs blogra!

TechWorld Beszélgetések 2024 – Itt vannak a jövő pénzgyárai

Startup Factory – Az OXO megnyítja a lehetőséget az innovatív vállalkozások számára

A válságkezelési felkészültség mint a jövő versenyelőnye

McDonald’s üzletfejlesztés – Tudják, hogy mitől döglik

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Ludwig Federmeyer

Ludwig Federmeyer

"Minden kapcsolat." Szakmai vezető, innovációs szakértő, consigliere, 10+ éves tapasztalat üzletfejlesztés, illetve tanfolyamok, oktatások, konferenciák, rendezvények, üzleti díj szervezése területén. i7++ Innovációs Audit vezető auditor.

Ezeket olvastad már?