Kínában újra feltámad a World of Warcraft

Nem arról van szó, hogy a World of Warcraft halott lenne, hanem arról, hogy licencviták miatt tavaly lekapcsolták az ázsiai ország szervereit. 

A Blizzard és korábbi kínai kiadója, a NetEase megállapodott abban, hogy előbbinek több játéka is visszatér Kínába, ahol tavaly a bevezetőben említett viták miatt többek között a World of Warcraft villanyát is leoltották. Becslések szerint Kína hárommillió játékossal járult hozzá a WoW online közösségéhez, ami nem elhanyagolható szám. A 2004 vége felé megjelent játék mellett visszatérnek a Hearthstone, a Warcraft, az Overwatch, a Diablo és a StarCraft franchise-ok is. Az erről szóló sajtóközlemény egyébként nagyon aranyos, mert a licencek körül felmerült vitát úgy írja le, hogy „…az elmúlt évben folytatott folyamatos megbeszélések…”.


world of warcraft
Kép: DeviantArt

A World of Warcraft hatalmas rajongótáborral rendelkezik, mivel Esports.net szerint 129 millió aktív játékosa lehet, és minden egyes nap 1,2 millióan lépnek be, hogy maguk mögött hagyják a valódi világot. Az MMO Populations ennél is nagyobb számokkal dolgozik, szerinte ugyanis 138 796 805 játékost mondhat magáénak a WoW, bár arról nincs szó, hogy ez a regisztráltakat, vagy az aktívakat jelenti-e.

 

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?