Palesztin zászlót javasol a felhasználóknak az iPhone, ha rákeresnek Jeruzsálemre

A hírek szerint az Apple már dolgozik a hiba kijavításán, miután több felhasználó jelezte, hogy a palesztin zászlót javasolja nekik a rendszer, ha Izrael fővárosára, Jeruzsálemre keresnek rá az emoji billentyűzeten – írja a CNN

Az Apple még március 21-én adta ki az iOS 17.4.1-et, ami ugyan számos fontos biztonsági frissítést és hibajavítást tartalmaz, de a jelek szerint olyan porszem került a gépezetbe, ami sok felhasználónál kiverte a biztosítékot. Egy, az X-en közzétett bejegyzésben egy magát zsidónak valló iPhone-felhasználó arról ír, hogy az Apple vajon szándékosan intézte-e úgy, hogy a hangulatjelek keresésénél a Jeruzsálem szó begépelésére a palesztin zászlót ajánlja be a rendszer. A szóban forgó profil továbbá számos olyan várost is felsorol, amelyeknél a rendszer egyáltalán nem is javasol zászlót az emoji-keresőben.


Az Apple szerint a problémát hiba okozza, és semmiféle szándékosság nincs a dologban. Az almás vállalat azt ígérte, hogy a következő frissítéssel javítani fogja a hibát, ám hogy ez mikorra várható, azt nem árulta el.

A palesztinok és a zsidók között évtizedes ellentét húzódik, amely tavaly októberben újult ki ismét, miután a Gázai-övezetet bázisként használó Hamász váratlan és nagyszabású támadást indított egy izraeli zenei fesztiválon.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?