Ma van a Föld napja: pozitív megerősítéssel figyelmeztet a Google a klímaválságra

A Google ezúttal is egyedi kis rajzzal készült a Föld napja alkalmából, hogy felhívja a figyelmet a klímavédelemre. 

Aki gyakran keresi fel a Google keresőmotorját, az bizonyára már belefutott olyan speciális logókba az oldalon, amelyek a hivatalos embléma helyén láthatók, és amelyek nagyobb ünnepek, nevezetesebb események apropóján jelennek meg. A keresőóriás nyitólapján a mai napon is egy különleges animációt láthatnak a felhasználók, ami a Föld napja kapcsán készült, melyet 2009 óta rendre április 22-én tartanak világszerte.


A jeles esemény alkalmából a Google olyan régiókat mutat be műholdas felvételek segítségével, ahol a környezetvédelmi erőfeszítések pozitív eredménnyel jártak: ilyen a Nagy-Britanniához tartozó Turks- és Caicos-szigetek (G), a Scorpion Reef Nemzeti Park Mexikóban (O), a Vatnajökull Nemzeti Park Izlandon (O), a Jaú Nemzeti Park Brazíliában (G), a Nagy Zöld Fal Nigériában (L) és a Pilbara régió Ausztráliában (E).

A Google hivatalos leírása szerintezek a példák reményt és optimizmust adnak, ugyanakkor arra is emlékeztetnek bennünket, hogy sokkal többet kell tennünk a klímaválság és a biológiai sokféleség csökkenésének kezelése érdekében„.

google föld napja

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?