Hivatalosan is tárgyal arról a Sony, hogy felvásárolja a Paramountot

Nagy változás jöhet a filmpiacon, ha sikerül nyélbe ütni az üzletet, és a Sony az Apollo Global Managementtel közösen megveszi a Paramountot. 

A The New York Times friss jelentése szerint hivatalosan is megkezdődtek a tárgyalások a Sony és az Apollo, valamint a Paramount között, nem sokkal azután, hogy a Skydance-szel lejárt az exkluzív fúziós tárgyalások határideje. A Skydance  és Paramount abban állapodott meg még április elején, hogy utóbbi egy hónapig nem fogad el ajánlatot másoktól, amíg a két cég egymás közt tárgyal. Ennek a határideje járt most le a napokban.


Úgy tudni, hogy a Sony az Apollo Global Managementtel közösen nagyon gavallér ajánlatot tett: a Paramount Global nagyjából 22 milliárd dollárt ér a piacon, a filmstúdió és médiavállalatért pedig 26 milliárd dollárt ajánlottak készpénzben(!). A Sony és az Apollo ajánlata magában foglalná a Paramount adósságának átvállalását is, ami nem kis összeg, a cég ugyanis több mint 14,6 milliárd dolláros adósságról számolt be. A The Wall Street Journal szerint a Sony többségi részvényesként venné át az irányítást, az Apollo kisebbségi részesedést szerezne, amennyiben megköttetne a nagy üzlet.

A Times három névtelen forrásra hivatkozva arról is ír, hogy szombaton a Paramount bizottsága megszavazta, hogy tárgyalásokat kezdjenek a Sony-val és az Apollo-val, valamint a megkezdett megbeszéléseket is folytassák a Skydance-szel.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?