Az új ChatGPT énekel és nevet, akárcsak egy ember

Magyar idő szerint hétfő este bemutatta új modelljét a ChatGPT chatbotról elhíresült OpenAI: a GPT-4o-nak nevezett mesterséges intelligencia valós időben képes beszélgetni, de nem csak szövegesen, a hangokat és a képeket is képes értelmezni.

A GPT-4o névre keresztelt új modell a cég korábbi GPT-4 modelljének frissített verziója, amely alig több mint egy éve jelent meg. A leírás alapján a GPT-4o gyakorlatilag a ChatGPT személyi asszisztens változata, amellyel valós időben beszélgethetünk nem csak szövegesen, hanem élőszóban is – a bot olyannyira emberi, hogy a helyzethez illően még nevetni is képes. A modell továbbá „szemet” is kapott, vagyis a képeket is képes értelmezni, amelyeket a felhasználó mutat neki.


Ez tehát még nem a sokat emlegetett újgenerációs modell, a GPT-5, viszont kétségkívül nagy újítás, ami ráadásul mindenki számára ingyenes elérhető lesz, a cég közlése szerint nagyjából pár héten belül.

Olyan érzés, mintha a filmekből megismert mesterséges intelligenciát látnám. Meglep, hogy ez egyáltalán lehetséges. Az emberi szintű reakcióidő és kifejezőkészség elérése óriási előrelépés” – mondta az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman a bejelentést követő blogbejegyzésében.

A frissített modell egyszerre lenyűgöző és ijesztő; az alábbi videóban például azt láthatjuk, amint két mesterséges intelligencia élőszóban beszélget egymással – és egy bizonyos ponton énekelni is elkezdenek.

A GPT-4o bemutatóján szó esett még arról is, hogy a ChatGPT asztali verzióval bővül, vagyis hamarosan számítógépen is élvezhetjük majd a híres-nevet chatbot társaságát.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?