Horrorfilmbe illően csavargatja a testét és a végtagjait a Unitree új humanoid robotja

Lenyűgöző, de egyben nyomasztó is végignézni a Unitree új humanoid robotjáról készült videót. 

A Unitree nevű kínai cég először négylábú robotjaival került be a hírekbe; legismertebb termékük a Go1 névre keresztelt robotkutya volt, melynek továbbfejlesztett változatát, a Go2-t még tavaly júliusban mutatták be. A robotikai vállalat tavaly szakítva a hagyományokkal egy emberformájú, H1 nevű robotot is bemutatott, amely már az első videókban is figyelemreméltó képességekről tett tanúbizonyságot, azóta pedig még tovább fejlődött.


A Unitree H1 kvalitását jól mutatja, hogy a robot hivatalos Guinness-rekorder: maximális 3 m/s-os sebességével a leggyorsabban futó teljes méretű humanoid robot a világon.

Ám míg a Unitree H1 egy, amolyan kísérleti, kisszériás termék, ami ebben a formájában nem került és nem is fog piacra kerülni Európában, addig a cég legújabb emberszerű robotja hamarosan a közép-európai régióban is elérhetővé válik.

Egy frissen felkerült videó tanúsága szerint a G1 Humanoid Agent nevet viselő gépezet rendkívül stabil, erre utal, hogy hiába is ütik bokszkesztyűvel, a robot nem billen ki az egyensúlyából. Emellett elképesztően hajlékony is, jógázókat megszégyenítő hajlékonysággal tekergeti a végtagjait, sőt képes magát összehajtogatni is. Emellett a bottal is ügyesen bánik, és a diókat is gond nélkül feltöri. De szavak helyett inkább mutatjuk a videót:

Ami az árcédulát illeti, a cég  hivatalos márkaképviseletétől azt az információt kaptuk, hogy a G1 Humanoid Agent robotnak aktuális árfolyam alapján nagyjából nettó 8.4 millió forint + ÁFA lesz a végfelhasználói ára, az első példányokat pedig várhatóan már 2024 utolsó negyedévében elkezdik kiszállítani.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?