Emberek, a strasszkő nem jó a kormánykeréken!

Eléggé aliexpresszes hatást tud kelteni, de sokaknak tetszik az autó kormányán az autómárka emblémája strasszkő kirakással. Csakhogy ez baj. 

Az internet rengeteg jó dolgot adott nekünk. Orosz belsőkamerás felvételeket, a lehetőséget, hogy bárki, bármihez hozzászóljon, még ha leírni nem is tudja helyesen, cuki állatos videókat, beírt szavak utáni mesterséges intelligencia alkotta zeneszerzést, és a nem feltétlen ízléses dekorációt, kínai oldalakról. Így jöhet képbe a strasszkő, amivel akár az autónk kormányán lévő embléma is kiváltható, letakarható, hogy ezzel is emeljük járművünk „szépségét”.


strasszkő
Kép: eBay

De nem is tudjuk, micsoda veszélynek tesszük ki ezzel magunkat. Szerencsére az USA Nemzeti Közlekedésbiztonsági Hivatala megteszi a kötelező lépéseket a polgárai számára. Figyelmezteti az embereket, hogy ne vásároljanak ilyent kormánykerék-matricákat, miután több ember is megsérült a csillogó dekoráció miatt. Egy légzsákot durrantó baleset során egy személy arcába és nyakába apró kövek kerültek, míg egy másvalaki az egyik szemére elvesztette a látását.

Az összes nagy autómárka strasszkő logója megtalálható az eBay-en, az Etsy-n és kábé minden ismert kínai üzemeltetésű oldalon. De el lehet képzelni, hogy egy nyíló légzsáknál micsoda sérüléseket okoznak az őrült sebességgel mozgó kövecskék, és mennyire nem szeretné az ember, hogy emiatt vakuljon meg.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of RG

RG

RG is hírező, és emellett nagy szenvedélye a repülés. Ikarosznál egy szinttel jobban nyomja, ugyanis szintén motor nélkül próbálkozik. Vitorlázórepülő. Szóval, ha szimulátorokról, vagy repülős appokról olvastok, azt szinte biztos, hogy RG írta.

Ezeket olvastad már?