Elkezdték betanítani az új OpenAI-modellt, ami közel olyan okos lehet majd, mint az ember

Hamarosan új mesterséges intelligencia csúcsmodellel állhat elő a ChatGPT-t is jegyző OpenAI. 

A Sam Altman nevével fémjelzett cég közleményében tudatta a nagyközönséggel, hogy hivatalosan is megkezdték az új mesterséges intelligencia betanítását, amelyet a GPT-4 nevű nagy nyelvi modell utódjának szánnak. A cég arról ír, hogy az új modellel még közelebb kerülhetnek az emberszintű mesterséges intelligencia (AGI) eléréséhez.


Ugyanebben a posztban az OpenAI egy új bizottságot is bejelentett, amely a projektekkel és műveletekkel kapcsolatos biztonsági döntések kapcsán tesz majd javaslatokat a vezetőség felé. A hír azután érkezett, hogy a hónap elején két vezető tudós, Ilya Sutskever és Jan Leike, akik a biztonsággal kapcsolatos kérdésekért feleltek, otthagyta a céget. Az új bizottság felállításával a vállalat érezhetően arra törekszik, hogy megpróbálja megnyugtatni az embereket azzal kapcsolatban, hogy komolyan veszik a biztonsági kérdéseket, és nem hagyják figyelmen kívül a közelmúlt kritikáit.

Eseménydús heteken van túl az OpenAI, a mesterséges intelligencia cég ugyanis alig két hete mutatta be GPT-4o-nak nevezett modelljét is, amely képes írásban és szóban is kommunikálni, és az elé tett képeket is tudja értelmezni. Az új, multifunkciós modellt sokan hasonlították A nő című filmben szereplő, egyre inkább öntudatra ébredő mesterséges intelligenciához, amelynek Scarlett Johansson adta a hangját, és amelybe a történet szerint Joaquin Phoenix karaktere beleszeret. A hasonlóság pedig nem csupán a véletlen műve: Scarlett Johansson szerint az OpenAI az engedélye nélkül használhatta fel a hangját a modell egyik beszédhangjához.

Ha tetszett a cikk, további hírekért, érdekességekért kövess minket a Facebookon!
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Picture of Benke Éva

Benke Éva

Az ifjabb nemzedék tagja, akikből még nem veszett ki a lelkesedés. Kedvelt témái leginkább a tudomány és a lifestyle területéről kerülnek ki

Ezeket olvastad már?